FOTO: Karateisti Krke najboljši v Sevnici

FOTO: Karateisti Krke najboljši v Sevnici

-
0 45

KBV Sevnica je minuli soboto gostil 16. tradicionalni karate turnir za osnovnošolce. Namen organizatorja je bilo v Sevnico pripeljati tekmovalce različnih karate stilov, ki vse druži ena sama stvar in to je ljubezen do karateja. Vsaj za en dan pozabiti na različna pravila, ki nas vse preveč razdvajajo in stkati nova prijateljstva.

Usklajeno sodelovanje sodnikov, zadovoljni obrazi tekmovalcev in nasmehi na obrazih tistih najmlajših so nedvomno pokazatelj, da je bil cilj dosežen. Prisotne je uvodoma nagovoril župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je zaželel dobrodošlico vsem gostom turnirja ter tekmovalcem voščil veliko uspeha.

Turnirja so se udeležili člani športnega in tradicionalnega karateja iz 15 slovenskih karate klubov in se pomerili v katah posamezno, na koncu pa so sledili še ekipni nastopi. Po podelitvi odličij najboljšim posameznikom in ekipam je sledila še razglasitev najboljšega kluba turnirja. Ta laskavi naslov je osvojil Karate klub Krka.

KK Krka je v posameznih nastopih zastopalo 13 tekmovalcev, ki so nastopali v različnih starostnih kategorijah in osvojili naslednja odličja:

Zlate medalje:
VITO COLARIČ, dečki 2010, 2011
ESTER HORN, deklice 2009
JAKOB IRT, dečki 2009
SWEN HORN, dečki 2007
ANA MIHELČIČ, deklice 2006
NIK PENCA, dečki 2006
MICHEL HORN, dečki 2003

Srebrne medalje:
ERIK KOLENC SMERDU, dečki 2010, 2011
ALEŠ ŽAGAR, dečki 2007
JAKOB KOPINA, dečki 2008
SIMON TIČAR, dečki 2005

Bronaste medalje:

EMA ŽAGAR, deklice 2009
ANŽE JAKLIČ RAJAR, dečki 2008

Športni dosežki mladih športnikov, predvsem pa njihovi srečni obrazi, so v soboto vpisali še eno novo vrstico v knjigo uspehov kluba. Za podporo pri delovanju se zahvaljujemo KRKI, d.d., Novo mesto ter Mestni občini
Novo mesto. KBV Sevnica to knjigo uspehov piše že 40 let. Za ta uspeh in uspešno delovanje jim ob tej
priložnosti KK Krka čestita.