FOTO: Katja Jeretina in Gal Glivar zmagala

FOTO: Katja Jeretina in Gal Glivar zmagala

-
0 82

Na dirki za dečke, mlajše mladince in dekleta VN Občine GORJE na Gorenjskem je Adrii uspelo zmagati le Katji Jeretini In Galu Glivarju. Zaradi dežja so bile razmere za tekmovanje izredno težke in niso dopuščale napak in vsaka se je krepko maščevala.

Na uvodni dirki dečkov C sta se v beg pognala Anže Ravbar in Aljaž Turk. Vse je že kazalo, da jima nihče ne more do živega ju je par sto metrov pred ciljem ujel Aljaž Petek iz kranjske Save in dosegel drugo zmago letos. Nepremagljivi tandem se je moral zadovoljiti z drugim in tretjim mestom.

Adria Mobil ima med dečki B najmočnejšo ekipo, a kljub temu ji ni uspelo zmagati. Ugnal jih je Luka Jablanovec iz Tropovcev. Novomeščana Nino Polovič in Jaka Špoljar sta se morala zadovoljiti z drugim oziroma tretjim mestom. Adria je imela kar pet tekmovalcev med najboljšimi sedmimi.

Galu Glivarju se je obrestoval zgodnji napad in presenetil tekmece, ter z solo vožnjo zanesljivo zmagal med dečki A. Položaj v glavnini je nadziral Aljaž Colnar in bil na koncu najboljši med zasledovalci in dosegel drugo mesto: Gal Glivar: »V zadnjem obdobju sem imel veliko zdravstvenih težav in nisem dosegal rezultatov, ki sem si jih želel. Vesel sem zmage v Gorjih in upam, da so težave preteklost. Do konca sezone imam še nekaj dirk med katerimi je tudi ena zelo pomembna zame, ki je v domačem kraju 2. pokal občine Straža«

V kategoriji mlajših mladincev je Novomeščane presenetil Ptujčan Nace Malovrh. Aljaž Omrzel je bil drugi in Žan Rataj tretji. Še drugo zmago za Adrijo je v Gorjah dosegla Katja Jeretina, ki je bila najboljša med članicami.

Srečko Glivar
(FOTO: Goran Badovinac)