FOTO: KD Vodnjak z dvema ekipama

FOTO: KD Vodnjak z dvema ekipama

-
0 98

Kegljaško društvo Vodnjak iz Novega mesta v letošnji sezoni nastopa z dvema ekipama v državni ligi in z eno v medregijski ligi. In v klubu res ne manjka članic in članov, tako da je za klub v prvem delu sezone tekmovalo veliko kegljačic in kegljačev.

2. državna liga zahod – ženske.

KD Vodnjak nastopa pod imenom Vodnjak Dolenjski list. V ligi sodeluje 6 ekip. Za Vodnjak Dolenjski list je kegljalo 10 tekmovalk. Ekipa je dosegla 1 zmago in 1 neodločen rezultat, kar je prineslo 3 točke in 6. mesto na lestvici. Za 2. mestom zaostajamo 3 točke. Spomladanski del bodo odigrale najboljše in probali bomo osvojiti čim več točk.

3. državna liga zahod – moški.

KD Vodnjaku je to prvi nastop v državni ligi. V ligi sodeluje 10 ekip. Tu smo dali možnost kegljanja 12 kegljačem. Ekipa je dosegla 4 zmage, 3 neodločene rezultate in 2 poraza. To je prineslo 11 točk in zadošča za 3. mesto v ligi.Spomladanski del bomo odigrali z najmočnejšo Vodnjakovo ekipo in poskušali napredovati po lestvici.

MKL – Medregijska kegljaška liga
To ligo je v preteklem letu osvojila Vodnjak Totalka. Letos pa želimo tu dati možnost čimveč različnim kegljačem. Do sedaj je ligo odigralo 19 različnih kegljačev. Le za tekmo v 5. krogu smo sestavili močno ekipo in zmagali 7:1 s 123 keglji prednosti. Dosegli smo 1 zmago in 4 poraze, kar nam je prineslo 2 točki in 6., zadnje mesto. Za 3. mestom zaostajamo le 2 točki.

V spomladanskem delu bomo dali priložnost še nekaterimi kegljačem, ki so do sedaj nastopali le v domačih rekreativnih ligah. 2 tekmi bomo šli pa zmagat, tako, da bomo imeli najmanj 6 točk.

Trenutno na kuglu poteka novomeška liga, liga upokojencev, borbene igre in odprto prvenstvo. Štirje nastopajoči na odprtem prvenstvu prejmejo v Totalki 2 pici.

V Petek, 1.12.  gre za cel vikend 33 “Vodnjakov” v Bačko Topolo na Vojvođanski Grand  Prix. Decembra (eno soboto), pripravljamo borbene igre, kjer bo sodelovalo 80 kegljačev. Več o tem pa kmalu v razpisu, so sporočili iz KD Vodnjak.