FOTO: Kegljanje druži generacije

FOTO: Kegljanje druži generacije

-
0 278

Kegljači iz KD Vodnjak nam sporočajo pestro kegljaško podiranje v različnih ligah.

Liga v borbenih igrah
Minuli teden smo začeli z ligo v borbenih igrah. Tekmuje se v skladu z Športnim pravilnikom za kegljanje na devet kegljev – borbene igre. Tekmuje se v disciplini 4x2x12 (štirje igralci odigrajo na vsaki stezi po dva seta – skupaj 12 setov)

V ligi sodeluje 9 ekip. V prvem krogu so najboljše rezultate dosegli Roletarstvo Medle (271 podrtih kegljev), BRGS (267) in Semič (241).

V soboto smo doma odigrali 2 tekmi državne lige in 1 tekmo medregijske kegljaške lige.

2. liga zahod za ženske

Prvič v sezoni smo tekmo odigrali doma. V goste je prišla ekipa Taborske jame, ki je v prvem krogu premagala ekipo Brest. Naše so po porazu v 1. krogu tokrat pokazale precej boljšo igro in zmagale z 6:2 in 85 keglji razlike. Rezultat tekme: Vodnjak Dolenjski list – Taborska jama  6:2 (3096:3011) Vodnjak Dolenjski list trenutno zaseda 4. mesto na lestvici, naslednjo tekmo pa gostuje v Kočevju (4.11.2017)

Liga MKL

Uro po končani tekmi smo začeli s tekmovanjem v MKL ligi. Tokrat so v goste prišli kegljači iz Zagorja (Dormeo Zagorje). Gladko so opravili z nami, saj smo izgubili kar 0:8 in z 166 keglji minusa. Rezultat je bil že precej boljši, kot v 1. krogu. Pričakujemo še nekaj slabših rezultatov, saj bomo ligo odigrali s cca 20 različnimi kegljači. Zadnji del sezone pa bodo odigrali najboljši in takrat bomo videli, kako močna je druga ekipa Vodnjaka. Rezultat tekme: Vodnjak Totalka – Dormeo Zagorje 0:8  (3049:3215).

Vodnjak Totalka je trenutno na 6. mestu MKL lige. Naslednji krog bo 4.11.2017 v Škofji Loki, Kjer bomo igrali proti ekipi Železniki 2.

3. liga zahod za moške

Zvečer je bila še tekma moške državne lige.
V goste je prišla ADRIA iz Kopra, trenutno vodilna ekipa v ligi.V začetku je bila tekma trda in izenačena. V drugem delu smo povedli in na koncu tekmo gladko dobili z rezultatom 7:1. To je za našo ekipo zelo pomembna zmaga, prva na domačem kegljišču.

Jože Zupančič – Vodja domače ekipe: ‘S to zmago smo se vrnili na 2. mesto lestvice,  kar je velik uspeh za društvo, ki obstaja šele 3 leta. Rezultat tekme: Vodnjak – Adria  7:1 (3245:3154), naslednje gostovanje pa bo 4.11 v Jesenicah proti Kranjski gori.’

Novomeška liga

Nedelja je dan za novomeško ligo. Tokrat smo odigrali 5. krog lige. Zmagovalci kroga so Semič, Totalka, Roletarstvo Medle in Panter. Trenutno stanje na lestvici: Roletarstvo Medle 10 točk, Totalka 8 točk, BRGS 7 točk.

Liga upokojencev:
V sredo je bila odigrana zadnja tekma 2. kroga upokojenske lige. Zmagovalci  tega kroga so: DU Novo mesto moški, DU Mali Slatnik moški, DU Mali Slatnik ženske, DU Mirna moški, DU Semič, DU Dolenjske Toplice.