FOTO: Klemen Klemen – od ‘Trnovga do SAO Krajine’

FOTO: Klemen Klemen – od ‘Trnovga do SAO Krajine’

-
0 111

Klemen Klemen, slovenski raper iz Trnovega, ki je rad ob Krki in so ga v Suhi krajini vedno veseli.

Mi Suhokranjci pa ga imamo za svojega. Ima raskavi glas. Sodeloval je z najbolj znanimi slovenskimi pevci: Vladom Kreslinom, Ali Enom, Zlatkom, Aniko Horvat, N’Tokom. Je pionir rap glasbe pri nas, … Ste že ugotovili kdo je to? KLEMEN KLEMEN.

Imeli smo čast, da smo ga gostili člani Kulturnega društva Dvor, v večnamenski dvorani, v petek, 17. novembra 2017. V sproščenem pogovoru, ki ga je vodila Alenka Murgelj iz Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu, je Klemen predstavil svojo življenjsko zgodbo.

Pripovedoval je o začetku ustvarjanja s svojo sestro Nino, o navdihu za besedila, o vzornikih, komi in boleznih, alkoholu, družinskih razmerah in trenutni treznosti. Ob poslušanju smo spoznali, da mu življenje ni prizanašalo in da je pri svojih rosnih 42. letih že veliko preživel.

Kot je rekel sam mu je življenje vrnilo, kar mu je dajal. Številno publiko je razveselil tudi z rapanjem. K rapanju je povabil tudi publiko. Brez strahu so se mu pridružili najmlajši udeleženci, resničen pogum za rapanje pa je pokazala samo predsednica KD Vesna in skupaj sta zarapala Povodnega moža Franceta Prešerna. Sproščen pogovor smo nadaljevali še ob skromni pogostitvi.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva