FOTO: Košarkaricam Krke turnir v Črni gori

FOTO: Košarkaricam Krke turnir v Črni gori

-
0 84

Dekleta Ženskega košarkarskega kluba so se minuli podaljšan vikend mudile na močnem, mednarodnem turnirju »Mimoza 2019«, ki ga že drugo leto zapored organizira ŽKK Primorje iz Črne gore. Na turnirju so košarkarice Krke nastopale z dvema selekcijama, in sicer z deklicami letnik 2006 in 2004.

V kategoriji mlajših deklic so poleg gostiteljic in Novomeške Krke, nastopile še ekipi ŽKK Ragusa (HRV) in ŽKK Art Basket (SRB). Na prvi tekmi so se Dolenjke pomerile proti hrvaški ekipi Ragusa iz Dubrovnika. Celotno srečanje je bilo izjemno razburljivo, ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so več znanja in spretnosti prikazale Novomeške košarkarice, ki so slavile s tremi točkami prednosti. V velikem finalu močnega mednarodnega turnirja so se varovanke trenerja Uroša Jazbeca pomerile proti favoriziranim domačinkam. Krkašice so izjemno motivirano in odločeno vstopile v srečanje ter si v prvem polčasu tekme priigrale sedem točk prednosti. V vročem in napetem nadaljevanju tekme je sledila infarktna končnica, v kateri so Novomeščanke povsem zasluženo slavile za pičlo, a izjemno pomembno točko prednosti, ki je bila vredna zlata! Dekleta so s svojo srčnostjo, borbenostjo ter požrtvovalnostjo pokorila celotno mednarodno konkurenco in se zasluženo veselile osvojitve prvega mesta na turnirju! V najboljšo peterko turnirja sta bili uvrščeni kar dve Krkašici, in sicer Franja Hrovat ter Ema Kristan! Laskavi naslov najkoristnejše igralke turnirja pa je prav tako pripadel novomeški košarkarici Franji Hrovat!

FINALE: Primorje – Krka 39:40

V kategoriji starejših deklic so poleg Novomeških košarkaric nastopile še ekipe ŽKK Art Basket iz Beograda (SRB), ŽKK Star iz Fojnice (BIH) ter domačinke ŽKK Primorje. Na prvem srečanju so se varovanke trenerja Matije Frančiča pomerile proti srbski ekipi iz Beograda. Krkašice so bile celotno srečanje zelo blizu nasprotnicam, vendar se na koncu ni izšlo po njihovih željah. Končni rezultat je bil 70:64, v korist Beograjčank. V borbi za tretje mesto so jim nasproti stale košarkarice iz Bosne in Hercegovine. V dinamičnem in ob koncu tudi razburljivem srečanju so Novomeščanke zasluženo slavile in osvojile odlično tretje mesto! V najboljšo peterko turnirja je bila izbrana Krkašica Lea Judež!

ART BASKET (SRB) – KRKA 70 : 64

Tekma za 3. mesto: STAR FOJNICA (BIH) – KRKA 39 : 45

Novomeščanke so poleg igranja tekem uživale tudi v raziskovanju čudovitega obmorskega mesta Herceg novi, spoznavale so njihovo kulturo, gostoljubnost ter se domov vrnile polne novih izkušenj in spominov.