FOTO: Košarkarice Krke do 1. in 2. mesta

FOTO: Košarkarice Krke do 1. in 2. mesta

-
0 39

Ob zaključku sezone so se tri selekcije Ženskega košarkarskega kluba Krka in sicer mlajše deklice U-13, starejše deklice U-15 in mladinke, ta vikend udeležile turnirja v Zadru.

V okviru sodelovanja z mestom Zadar in košarkarskim klubom, sta selekciji mlajših in starejših deklic sodelovali na turnirju na katerem so igrale še ekipe ŽKK Vodice, ŠK Škabrnja in ŽKK Zadar. Mlajše deklice so v polfinalu prepričljivo premagale ekipo ŠK Škabrnja ​z rezultatom ​ 54 : 21 in v finalu še domačinke ŽKK Zadar s 47 : 34 ​ter​ tako osvojile turnir.

Starejše deklice so v polfinalu premagale Vodice 32 : 27, v finalu pa so po ogorčeni borbi morale priznati premoč  domači ekipi Zadra, ki je bila boljša z rezultatom 55 : 48. Obe hrvaški ekipi tako Zadar kot tudi Vodice sta bile letos na zaključnem turnirju hrvaškega prvenstva.

Mladinsko-kadetska ekipa (brez maturantk) si je za nagrado po uspešni letošnji sezoni zaslužila izlet po Dalmaciji.  Odigrale pa so tudi tekmo v Zadru in presenetljivo premagale člansko ekipo Zadra s 62 : 51, ki je v letošnji sezoni osvojila drugo mesto v hrvaškem prvenstvu.

Krkašice niso samo igrale košarke ampak so tudi uživale na morju in se družile s sovrstnicami iz Zadra pri katerih so tudi prebivale.