FOTO: Košarkarice Krke na Slovaškem prve in tretje

FOTO: Košarkarice Krke na Slovaškem prve in tretje

-
0 123

Košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Krka so se tudi letos udeležile mednarodnega turnirja v partnerskem mestu Novega mesta v slovaški Trnavi. Turnirja sta se udeležili selekciji mlajših deklic U-13 in starejših deklic U-15.

Zelo uspešne so bile mlajše deklice, ki so prepričljivo premagale vse nasprotnice in osvojile prvo mesto. V prvi tekmi so premagale Lokomotivo Sered 78:6, v drugi tekmi so bile boljše od domačink Slavije Trnava s 64 : 36 in na koncu so premagale še  Juniorja iz Nitre 74 : 31. Trener Uroš Jazbec je dal na turnirju priložnost vsem trinajstim igralkam, ki so vse dobro izkoristile ponujeno priložnost.

Za selekcijo U-13 so nastopile: Franja Horvat, Neja Selak, Ana Strašek, Živa Kirn, Iva Novina, Ema Kristan, Teja Matkovič, Neli Vajs, Rika Macedoni, Tara Jazbec, Daša Černe, Glorija Zaletelj in Kaja Šiško. Trener Uroš Jazbec, pomočnik Živa Jerman.

Ekipa starejših deklic pa je imela na turnirju zares močno konkurenco, saj sta ekipi Trnava in Košice aktualni slovaških državni prvakinji oziroma podprvakinji. Slavija Trnava je bila od krkašic uspešnejša s 74 : 31, Košice pa s  69 : 48. V tekmi za tretje mesto so novomeščanke premagale CBK Košice s 45 : 36 in se veselile bronastih medalj.

Za starejšo selekcijo so nastopile: Mala Malenšek, Lana Prešeren, Vana Bašić, Lea Judež, Zoja Jurečič, Nuša Voglar, Živa Windisch Mišjak, Eva Palka, Katarina Sivonjič, Sara Bevc, Katarina Brudar in Rebeka Zaletelj. Trener Matija Frančič, pomočnik Zala Lavrič.

ŽKK KRKA