FOTO: Košarkarice Krke osvojile mednarodni turnir

FOTO: Košarkarice Krke osvojile mednarodni turnir

-
0 181
SONY DSC

Ekipa deklet U13 Ženskega košarkarskega kluba Krka se je minuli vikend odpravila na izjemno močen med​​​​​​narodni turnir »Mach Madness Matulji 2018«, na katerem je nastopilo kar štirinajst ekip iz Hrvaške, BIH, Italije in Slovenije.

Krkašice pod vodstvom trenerja Matjaža Cerkovnika so v svoji skupini brez težav odpravile z ekipama FS Viškovo in Rovinj, v nadaljevanju tekmovanja med skupinami so prav tako prepričljivo ugnale ljubljansko Ilirijo. V polfinalu so Dolenjke ugnale ekipo Vodic iz Hrvaške in se veselile uvrstitve v veliki finale. V finalu so dekleta nastopila izjemno motivirano, da osvojijo turnir in si že na začetku priigrale veliko prednost, ki je skozi celotno srečanje počasi kopnela, vendar so dekleta ohranila dovolj prednosti, da so se zasluženo ter izjemno prepričljivo veselile zmage in hkrati tudi osvojitve turnirja!

V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani kar dve Krkašici, in sicer Franja Hrovat ter Nuša Voglar.

Za ŽKK Krka so nastopile: Katarina Sivonjić, Nuša Voglar, Katarina Brudar, Živa Mišjak, Franja Hrovat, Ana Strašek, Neja Selak, Živa Kirn, Ema Kristan, Ela Godina, Maja Podvinski, Iva Novina.

REZULTATI TURNIRJA:

Skupina B:

KK FS Viškovo – ŽKK Krka Novo mesto 17:33

ŽKK Krka Novo mesto – KK Rovinj 40:12

Razigravanje skupine A in B :

ŽKK Krka Novo mesto – ŽKD Ilirija 32:16

POLFINALE:

ŽKK Krka Novo mesto – ŽKK Vodice 49:22

FINALE:

ŽKK Krka Novo mesto – ŽKK Croatia 2006 40:31