FOTO: Košarkarice Krke podprvakinje mednarodne lige

FOTO: Košarkarice Krke podprvakinje mednarodne lige

-
1 51

V Murski Soboti se je minuli vikend odvijal zaključni turnir najboljših štirih ekip mednarodne razvojne Ženske Extra lige.

V finalu pa so se zoperstavile aktualnim prvakinjam lige, ekipi Ledite iz Domžal. Srečanje je bilo vseskozi izenačeno in napeto, ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu, vendar je ob koncu Novomeškim košarkaricam zmanjkal kanček športne sreče ter zbranosti, kar so izkušenejše Domžalčanke pridoma izkoristile in se veselile nove osvojitve naslova.

KRKA – LEDITA 57:65 (14:16, 20:17, 14:16, 9:16)

Postava in strelke Krke: Jurečič 17, Kastelic, Burgar A. 15, Bobić 5, Mervar, Burgar S. 2, Lavrič 9, Vene 1, Gregorčič 8, Bohte

V najboljšo peterko zaključnega turnirja je bila izbrana Krkašica Jana Jurečič.

Sezona 2017/2018 se je za varovanke trenerja Saša Rebernika zaključila izjemno uspešno, osvojitev naslova podprvakinj je največji klubski uspeh v zgodovini članske kategorije. Skozi sezono so mlade igralke prikazale napredek v vseh segmentih košarkarske igre in srebrna medalja je vsekakor poplačilo za ves vložen trud na treningih in tekmah skozi celotno sezono.

Novomeške košarkarice so se na zaključni turnir uvrstile kot vodilna ekipa v ligi, saj so v rednem delu dosegle izjemnih šestnajst zmag in zgolj dva minimalna poraza. Kot nosilke turnirja so se na prvem polfinalnem srečanju pomerile proti četrto uvrščeni ekipi po rednem delu, ekipi Kranjska Gora Jesenice. Krkašice so Gorenjke ugnale povsem zasluženo in prepričljivo, so sporočili iz ŽKK Krka.

(foto: ŽKK Krka)