FOTO: Košarkarice Krke še neporažene

FOTO: Košarkarice Krke še neporažene

-
1 52

Članska ekipa Ženskega košarkarskega kluba Krka je v 5. krogu mednarodne Ženske Extra lige dosegla še peto zaporedno zmago. Tokrat so prepričljivo premagale lanske podprvakinje Extra lige in nekdanje evroligašice ŽKK Kranjska Gora – Jesenice. Krkašice so slavile z rezultatom 75 : 35 in tako ostajajo še edina
neporažena ekipa v letošnjem prvenstvu. Že v naslednjem krogu bo v Domžalah derbi ŽKK Ledita : ŽKK Krka. Ledita je v tem krogu doživela prvi nepričakovani poraz v Varaždinu proti Vindiju.
KRKA – KRANJSKA GORA JESENICE 75:35 (12:7, 23:12, 17:10, 23:6)

Končan pa je tudi prvi del državnega prvenstva v vseh mlajših kategorijah. Vse selekcije ŽKK Krka so si izborile odlična izhodišča pred nadaljevanjem prvenstva. Mlajše deklice U-13 so osvojile drugo mesto v svoji skupini in bodo nadaljevale tekmovanje za uvrstitev od 1.-16. mesta. V zadnjem krogu so v Ljubljani premagale Akson Ilirijo in izgubile z Ježico.

V kategoriji starejših deklic U-15 sta se med najboljše uvrstili kar obe ekipi Krka A in Krka B. V tem krogu je Krka A premagala Ježico, Krka B pa Črnomelj. Kadetinje so izpolnile zastavljeni cilj in se uvrstile v ligo za prvaka med najboljših osem ekip v državi. Odločilno zmago so dosegle proti Vipavi.

Tudi mladinke so se uvrstile v ligo za prvaka. Ker pa je ekipa v tem letu izjemno pomlajena, se je strokovno vodstvo v klubu odločilo in zaprosilo KZS, da ekipo v drugem delu prvenstva uvrsti v skupino od 8.-15. mesta. Tako bodo mlade igralke dobile več potrebnih izkušenj za naslednje sezone.