FOTO: Košarkarice Krke uspešno v novo sezono

FOTO: Košarkarice Krke uspešno v novo sezono

-
0 357

Novo sezono 2018/2019, ki je že v polnem zagonu, so novomeške košarkarice začele zelo obetavno in uspešno v vseh kategorijah.

Članska ekipa se tretjo sezono meri v razvojni Ženski Extra ligi, kjer branijo naslov vice prvakinj. Zaenkrat upravičujejo svojo vlogo favoritinj, saj so na dosedanjih treh srečanjih zabeležile prav toliko zmag. Ugnale so ekipe Kranjske Gore – Jesenic, Felix Zasavja in minulo nedeljo še ekipo Jelša Šmarje. Zaenkrat so Dolenjke skupaj z ekipo Ledite, trdno na prvem mestu prvenstvene lestvice!

Mladinska ekipa se je pod vodstvom trenerja Saša Rebernika, senzacionalno uvrstila med najboljših osem ekip v Sloveniji! Kljub pomlajeni ekipi so se dekleta izkazala in postavila nov pomemben mejnik v letošnji sezoni. Poleg Novomeščank bodo med najboljšimi ekipami v Sloveniji nastopile še ekipe Maribora, Vipave, Celja, Konjic, Ilirije, Ježice in Triglava.

Kadetinje v letošnji sezoni uspešno nastopajo v državnem prvenstvu in v močni mednarodni WABA ligi. V državnem prvenstvu so Krkašice zabeležile tri zmage ob zgolj enem porazu. V WABA ligi so se na prvih dveh tekmah pomerile proti aktualnim prvakinjam lige – ekipi Trešnjevka iz Zagreba in aktualnim državnim prvakinjam iz Celja ter zabeležile dva poraza. Minuli vikend pa so se Novomeščanke mudile na drugem turnirju WABA lige, kjer so gostovale na Reki. Proti ekipi Feliks iz Banja Luke so zabeležile visoko zmago, ekipa Art Basket iz Beograda pa je v zadnji četrtini strla odpor Novomeških košarkaric in jim zadala poraz.

Dekleta U15 so prav tako izjemno štartala v sezono, A ekipa zaenkrat po šestih tekmah še ne pozna poraza. B ekipa pa je tudi v letošnji sezoni ustanovljena z namenom razvoja mladih, perspektivnih igralk.

Dekleta U13 pod vodstvom trenerja Uroša Jazbeca beležijo izjemne rezultate, na dosedanjih štirih tekmah so se vsakič veselile izjemno prepričljivih zmag. Minuli vikend so se v Mini pokalu pomerile z ekipo Triglava in si z rezultatom 40:12, že pred povratnim srečanjem priborile visoko prednost ter si s tem na široko odprla vrata napredovanja v naslednji krog!