FOTO: Kraljica Katja gasilcem 5 defibrilatorjev

FOTO: Kraljica Katja gasilcem 5 defibrilatorjev

-
0 134

Na letošnji vinski vigredi bo enoletno poslanstvo kraljice metliške črnine sklenila Katja Jakljevič iz Grabrovca, ko bo krono predala naslednici Jani Štajdohar, kraljici metliške črnine za leto 2016. Katja se je vživela v vlogo ambasadorke dežele na sončni strani Gorjancev, nje lepot in okusov, ter ponesla belokranjski glas širom po Sloveniji. Kot otrok  slovenskega naroda, hči vrednot poštenega dela, glasbenica in tudi gasilska, pri svojem delu izpostavlja sodelovanje ter ponuja roko pomoči potrebnim in različnim organizacijam.

Tako je v sodelovanju z glasbenimi prijatelji in Gasilsko zvezo Metlika na velikonočni ponedeljek v športni dvorani Osnovne šole Metlika organizirala dobrodelni koncert »ZA GASILCE«. Dvorana je pokala po šivih; tako po številu obiskovalcev kot tudi po številu nastopajočih. Častni gost prireditve je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Zbrana sredstva so bila namenjena za nakup defibrilatorja in opreme za prvo pomoč.

In v nedeljo, 15. maja, je pred gasilskim domom Metlika potekal zaključek projekta »ZA GASILCE«, na kateri so svečano predali v uporabo kar 5 defibrilatorjev in torbo za prvo pomoč – opremo, ki je bila nabavljena z zbranimi sredstvi projekta »ZA GASILCE«.

Do zaključka koncerta je bilo zbranih za 4.664,00 EUR sredstev, ki so bila v nadaljevanju nadgrajena z donacijami v obsegu 867,00 EUR ter polovičnimi prispevki vrednosti  defibrilatorja s strani PGD Radovica, Rosalnice, Podzemelj in Gradac. Skupaj 9.136,04 EUR sredstev. Tako je končni rezultat dobrodelnega koncerta prenosni defibrilator in torba za prvo pomoč ter štiri dodatni, fiksni, defibrilatorji razporejeni po občini Metlika. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Metlika  bodo uporabo defibrilatorja predstavili gasilcem in krajanom  vseh 18 gasilskih društev pri Gasilki zvezi Metlika.

Z veseljem, hvaležnostjo in ponosom ugotavljamo, da z roko v roki in z iskrenim sodelovanjem lahko idejo oplemenitimo z velikimi rezultati oziroma le-te presežemo.  In prav to je uspelo Katji Jakljevič, njenim glasbenim prijateljem in gasilcem občine Metlika.