FOTO: Krčani odlični v Ljubljani

FOTO: Krčani odlični v Ljubljani

-
0 12

Pretekli konec tedna so se krški judoisti udeležili tekmovanja in dvodnevnih priprav v Ljubljani. V Športnem centru Triglav je tekmovalo več kot petsto judoistov iz osmih držav. Tekmovanja in priprav se je udeležilo sedem krških judoistov. V starostni skupini mlajših dečkov so si kolajno priborili kar trije tekmovalci Judo kluba Krško. Starejši pa so se srečali z zelo močno konkurenco in tokrat niso stopili na stopničke.

ODLIČNE BORBE NA MOČNEM MEDNARODNEM TURNIRJU
V Ljubljani se je najbolje odrezal Ambrož Plevanč, ki je v zadnjem letu izredno napredoval. Z vztrajnostjo in predvsem redno udeležbo na treningih je leta 2016 dosegel kar 19 zmag ob le 4 porazih. V prvi borbi je nasprotnika s Hrvaške premagal s pravilno uporabo prijemov kimona in ga v pametno izpeljani borbi premagal s končnim prijemom. V drugi borbi je z agresivnejšim pristopom prišel do meta za ippon. Finalna borba je bila napeta do konca. Ambrož je spet začel agresivno in nasprotnika večkrat spravil v defenzivni položaj. Vendar pa so začeli proti koncu borbe njegovi napadi slabeti. Po preteku časa borbe sta nadaljevala v borbi za zlato točko, pri kateri je Bolgar z nekaj zaporednimi napadi prisilil sodnika, da Ambrožu dodeli kazen, ki ga je stala zmage.

Tudi vsi drugi krški tekmovalci so se odlično odrezali. Jasmina in Mojca sta si s solidnimi borbami priborili bron v svojih kategorijah. Tudi Domen vedno bolj napreduje in kaže razumevanje juda, ki je primerno njegovi starosti. S pridnim treniranjem bo zagotovo dosegel tudi zmago. Starejša dečka Luka in Matic sta zaradi neugodnega žreba hitro končala tekmovanje. Luka je sicer prvo borbo zmagal. Žal se pa italijanski tekmovalec, od katerega je izgubil, ni uvrstil v polfinale, kar je pomenilo, da se Luka ni uvrstil v repasaž. Anže je pri mlajših kadetih prikazal dve odlični borbi, v katerih je tesno izgubil.

PRIPRAVE KOT SREDSTVO NAPREDKA

V nedeljo smo se s kombijem in sedmimi tekmovalci odpravili v telovadnico Judo kluba Bežigrad. Priprave v judu imenujemo skupni treningi, ki po navadi potekajo po tekmovanju. Tu se lahko naši otroci pomerijo z vrstniki klubov juda iz različnih držav. Tokrat smo delili blazine s tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije in Ukrajine. Na dopoldanskem treningu je bilo na blazinah kar osemdeset otrok, ki so v trdih borbah izmenjevali svoje znanje iz juda. Po krajšem počitku in obisku kina smo popoldne opravili še en trening. Vidno utrujeni, a zadovoljni, smo na poti do Krškega izmenjevali pozitivne vtise. Res je, da so bile med treningom navzoče tudi solze, vendar so tekmovalci po treningu vse pozabili, saj ponos in nova spoznanja naslikajo na ustih nasmeh in prižgejo ogenj odločnosti v očeh.

Ponedeljkovih treningov so se udeležili Ambrož, Jasmina, Matic in Mojca. Drugi so zaradi šolskih obveznosti ostali doma. Verjetno se je prvič zgodilo, da so bili naši veseljaki na poti bolj umirjeni. Napor prejšnjih dni se je vendarle nekje pokazal. Po dopoldanskem dvournem treningu je bil popoldanski pol ure krajši, kar so otroci sprejeli brez ugovarjanja. Iz sebe so izželi še zadnje atome moči in z nekaj modricami več smo se odpravili v ljubljansko picerijo. Med slastnimi grižljaji smo se pogovarjali o zanimivostih iz borb, različnih stilih tekmovalcev in pozitivnih vplivih treningov z vrstniki iz drugih klubov. Veselimo se že prihodnjih izzivov in izkušenj, ki so veliko lažji, ko v ekipi prevladujeta medsebojna povezanost in prijateljstvo.

REZULTATI

U12

Ambrož Plevanč, 2. mesto (2 zmagi, 1 poraz) -46kg
Jasmina Hotič, 3. mesto (2, 1) +52kg
Mojca Moškon 3. mesto (1, 2) -44kg
Domen Preskar, brez uvrstitve (0, 1) -42kg
U14

Luka Pompe, 9. mesto (1, 2) -46kg
Matic Kitek, brez uvrstitve (0, 1) -42kg
U16

Anže Kitek, brez uvrstitve (0, 3) -42kg

(FOTO: JUDO KLUB KK)