FOTO: Krkaši medgeneracijsko

FOTO: Krkaši medgeneracijsko

-
0 255

Medgeneracijsko sodelovanje je priložnost za prenos znanja in izkušenj, hkrati pa povečuje strpnost, menijo v Krki, kjer se končuje že 5. Krkin teden humanosti in prostovoljstva.

Z druženjem s starejšimi občani v 37 domovih po vsej Sloveniji so v okviru 5. tedna humanosti in prostovoljstva medsebojne vezi krepili tudi krkaši. Starejše so spremljali na sprehodih in jim pomagali pri vsakodnevnih opravilih in urejanju okolice. Za urjenje spomina so poskrbeli z delavnicami in družabnimi igrami. Skupaj so se odpravili na izlete in pohode z nordijskimi palicami, pomerili pa so se tudi na kegljaškem turnirju. S kulturnim programom so jih razveselili pihalni orkester, mešani pevski zbor Krka in zbor ZaSUK.

FOTO: Krkaši medgeneracijsko
Sabina Devjak Novak /foto: Krka d.d.)

Vodja zbora ZaSUK Sabina Devjak Novak iz Sektorja za upravljanje kakovosti je ob nastopu v Domu starejših občanov Novo mesto povedala, da s pomočjo starejših krepimo povezanost:

»Starejšim občanom popestrimo dan, s pesmijo pa se z njimi povezujemo tako v starosti kakor tudi v miselnosti.«

Sodelovanje v zboru je organizacijsko enoto, iz katere prihaja, zelo povezalo, starejše občane obiščejo večkrat na leto. To Sabina priporoča tudi vsem krkašem: »Zelo lepa gesta se mi zdi že, da si izbereš enega starejšega občana, ki biva v DSO-ju, in ga redno obiskuješ. V mislih imam predvsem tiste, ki nimajo svojcev.«

 
KRKAŠI SO POMAGALI NA RDEČEM KRIŽU, KARITASU IN NA DOMU
Teden so zaznamovale tudi marljive roke krkašev, ki so pripravljali pakete s hrano in oblačili na Rdečem križu in Karitasu v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru. V Novem mestu je 10 prostovoljcev pomagalo pri spomladanskih hišnih in zunanjih opravilih pri izbrani družini. KUD Krka pa je popestril dan udeležencem ustvarjalne delavnice v Medgeneracijskem središču Rdečega križa.

REZULTATI DO ZDAJ
Sodelovalo je 884 krkašev prostovoljcev.  Družili smo se v 37 domovih starejših občanov in
zanje pripravili različne delavnice in kulturni program.

ZA KONEC ŠE DNEVA ODPRTIH VRAT
Teden, ko so krkaši že 5. leto zapored pokazali, da je dobrodelnost resnično del nas, bodo v soboto in nedeljo končali z dnevoma odprtih vrat.