FOTO: Krkaši nadaljujejo s humanostjo in prostovoljstvom

FOTO: Krkaši nadaljujejo s humanostjo in prostovoljstvom

-
1 361

Prvi rezultati kažejo na velik odziv krkašev prostovoljcev v številnih humanitarnih dejavnostih v okviru 5. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva. V zgodbi drugega dne izpostavljamo delo ekipe, ki se ukvarja z marketingom in prodajo veterinarskih izdelkov in je v enem od največjih zavetišč za pse in mačke v Sloveniji, v zavetišču Gmajnice v Ljubljani, barvala pročelje stavbe.

FOTO: Krkaši nadaljujejo s humanostjo in prostovoljstvom
Robert Barbič (foto: Krka d.d.)

Prostovoljci so s tem pripomogli k lepšemu videzu zavetišča, s katerim Krka partnersko sodeluje že več let.»Živalim je treba pomagati, saj gre za živa bitja, ki so bila verjetno nekoč del neke družine ali skupnosti, po nekem nesrečnem spletu okoliščin pa so pristala v zavetišču. To naj ne bi bila njihova končna postaja, pa vendar si tudi tukaj zaslužijo urejeno bivanjsko okolje,«nam je v pogovoru povedal eden od udeležencev Robert Barbič.

Robert meni, da urejena zavetišča odražajo kulturo, razvitost in humanost celotne družbe. »Ocenjujemo, da ima vsak sedmi krkaš doma psa, kar deloma pojasnjuje tudi dobro angažiranost sodelavcev pri zbiranju in pomoči,« je dodal. V sredo bodo krkaši iz različnih oddelkov barvali ograjo v zavetišču Trebnje, ves teden pa zbiramo tudi pakirano hrano za pse in mačke, ki jo bomo naslednji teden podarili zavetiščem za živali po vsej Sloveniji. V štirih letih smo zbrali 1,8 tone hrane za male živali.

IN NEKAJ PODATKOV O IZREDNOSTI KRKAŠEV:

Zbrali so 188 kg oblačil, knjig, igrač in drugih potrebščin.

133 krkašev je darovalo 60 l krvi. 18 krkašev je kri darovalo prvič.

24 prostovoljcev je na Rdečem križu in Karitasu pomagalo pripraviti 4000 živilskih paketov (175 kg živil) in 270 kg paketov z oblačili.

Družili so se s stanovalci 3 domov starejših občanov,varovanci 5 varstveno-delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami.

Pomagali so v zavetišču Gmajnice, jutri pa bodo prostovoljci pomagali v Zavetišču za živali v Trebnjem.

ZBIRANJE POTREBŠČIN
Pri zbiranju potrebščin za ljudi in hrane za živali krkaši vsa leta sodelujejo najbolj množično. S tem hitro in učinkovito pomagajo ljudem v stiski. Zgodbo o tem vam bomo predstavili v sredo.

(foto: Krka d.d.)