FOTO: Krkaši od kviza do golfa, evakuacije in palačink

FOTO: Krkaši od kviza do golfa, evakuacije in palačink

-
0 260

Delo z varovanci različnih zavodov, društev in šol je v okviru krkinega tedna humanosti in prostovoljstva tista dejavnost, ki krkaše napolni s prav posebno energijo in jim da moč in motivacijo za nadaljnje uspešno delo.

V osmih zavodih, društvih in šolah v Novem mestu, Ljubljani, Ljutomeru in Strunjanu so varovanci in učenci tudi letos spoznavali države in igrali kviz, zanje so krkaši pripravili kemijske poskuse in jim pomagali pri spomladanskih opravilih. Številni Krkini prostovoljci so predstavili svoje veščine in hobije, kot so potapljanje, slikanje, stand up komedija. Krkini gasilci so za učence osnovne šole Dragotina Ketteja izvedli evakuacijsko vajo.

Pripravili so tudi dve prav posebni obliki druženja z varovanci novomeškega varstveno-delovnega centra. Na golf igrišču na Otočcu je v športnem duhu potekal tečaj igranja golfa, v enoti Šmihel pa so skupaj pripravili spomladanski piknik. Varovanci in prostovoljci so pekli hamburgerje in čevapčiče, pripravili francosko solato in se na koncu posladkali še s palačinkami.

FOTO: Krkaši od kviza do golfa, evakuacije in palačink
Krkini kuharski prostovoljci (foto: Krka d.d.)

»Varovance skušamo napolniti z energijo, ki se ustvari pri skupinskem delu. Na koncu smo vsi veseli, se objemamo, super, res,« nam je navdušeno hitel razlagati Peter Šega iz Službe za družbeni standard, ki je kot kuhar pomagal, da je priprava jedi potekala nemoteno.

Druženje s posebnimi občutki napolni vse udeležence, je še prepričan Peter: »S pomočjo varovancev krepimo samozavest njim in sebi. Dobre občutke in izkušnje prenesem tudi med sodelavce in potem še kakšna dva tedna govorimo o lepih stvareh, ki smo jih doživeli.«

REZULTATI DO ZDAJ
Sodelovalo je 700 krkašev prostovoljcev.  Družili smo se z varovanci 8 delovnih centrov in šol za
učence s posebnimi potrebami ter zanje organizirali različne delavnice.

DRUŽENJE S STAREJŠIMI OBČANI TER POMOČ NA RDEČEM KRIŽU IN KARITASU
V petkovi zgodbi vam bomo predstavili druženje s starejšimi občani. Letos smo pripravili pester program kar v 37 domovih starejših občanov. Opisali bomo tudi delo, ki smo ga opravili na Rdečem križu in Karitasu. Vse do petka bomo krkaši na različnih lokacijah še vedno zbirali tudi oblačila in potrebščine, so še sporočili iz krkine Službe za odnose z javnostmi.