FOTO: Krkaši s prvo zmago v gosteh

FOTO: Krkaši s prvo zmago v gosteh

-
0 31

Rokometaši novomeške Krke so v 6. krogu 1. NLB Leasing lige gostovali na Koroškem, kjer so premagali ekipo RK Slovenj Gradec 2011. Srečanje se je končalo po željah varovancev trenerja Krke Mirka Skoka, rezultat tekme je bil 27:31 (17:15).

Novomeščani so osvojili tretji par točk v tej sezoni in se zavihteli v zgornjo polovico lestvice, Slovenjgradčani pa ostajajo prikovani na dno lestvice z vsega eno točko.

Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi, najprej je bolje kazalo gostom, ki so v 13. minuti povedli z 9:6, a so Korošci v nadaljevanju izničili zaostanek in v 27. minuti povišali na +3 (16:13), polčas pa zaključili z dvema goloma prednosti (17:15).

Druga polovica tekme je minila v prevladi Novomeščanov, ki so v 38. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (20:20), dve minuti kasneje povišali na 22:20. V 54. minuti so si priigrali pet golov prednosti (27:22), lepo zalogo v zadetkih pa zanesljivo ubranili do konca dvoboja.

Izjava trenerja MRK KRKA, Mirka Skoka: ” Z igro v prvem polčasu nikakor ne morem biti zadovoljen, pa tudi vratarji niso bili na nivoju, saj smo od sedemnajstih golov dobili sigurno deset golov z razdalje desetih metrov. Fantje v napadu niso igrali tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. V drugem polčasu so spoštovali dogovor, povedal sem jim, da moramo napade usmeriti na levo stran, kar se je v končni fazi tudi obrestovalo. Fantom še enkrat čestitam za zmago, ki so si jo pošteno prigarali, pohvalil pa bi povratnika po poškodbi Timona Orliča in vratarja Jeraja, ki je bil v drugem polčasu v tisti pravi formi”.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Jernej Papež s šestimi goli, za gostitelje pa je Jaka Malus dosegel sedem zadetkov.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, iz Novega mesta pa bo gostila Koper 2013. Obe tekmi bosta v soboto, 17. oktobra.

(foto: MRK KRKA)