FOTO: Krkaši v akciji, na polno

FOTO: Krkaši v akciji, na polno

-
1 708

KOT SKUPNOST LAHKO Z ZBIRANJEM OBLAČIL IN POTREBŠČIN RESNIČNO IZDATNO POMAGAMO, so sporočili iz krkine Službe za odnose z javnostmi ob 5. Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva.

Pregovor, kdor hitro da, dvakrat da, velja tudi pri zbiranju oblačil in potrebščin za tiste, ki živijo v pomanjkanju. In krkaši jih zbirajo ves teden humanosti in prostovoljstva na vseh Krkinih lokacijah v Sloveniji.

V zbiralno akcijo se vsako leto vključi največ krkašev, zato ne preseneča, da so v minulih štirih letih zbrali že 12,6 tone oblačil in potrebščin, v prvih dveh dneh letošnjega tedna pa 644 kg. Danes so obiskali lokacijo Krka Laguna, kjer zbiranje poteka prvič.

FOTO: Krkaši vabijo tudi ostale
Jana Mamilovič Kristan in Karmen Šimec (foto: Krka.d.d.)

»Z darovanimi potrebščinami vsaj nekomu polepšamo dan, in to je dovolj,« nam je ob oddaji svojega prispevka zaupala Karmen Šimec iz Službe za ekonomiko marketinga. »Krkin teden humanosti in prostovoljstva me kot zavedno krkašico spodbudi, da doma vsaj enkrat na leto pobrskam, kaj lahko darujem, in potrebščine nato organizirano oddam. Verjamem, da bi se brez te spodbude za darovanje odločilo manj ljudi,« je še dodala.

»Ljudem rada pomagam, in to je odlična priložnost,« pa je kot razlog, zakaj je med prostovoljci na sprejemnih lokacijah navedla Jana Mamilovič Kristan, prav tako iz Službe za ekonomiko marketinga. Meni, da nas dobrodelnost povezuje: »Že pred začetkom smo se med sabo spodbujali, po lokaciji smo nalepili obvestila, o tem smo govorili na skupnih srečanjih. Zbiranje potrebščin nas povezuje in krepi našo pripadnost Krki, saj kot skupnost pomagamo drugim.«

V ČETRTEK KUHAMO Z VAROVANCI VDC NOVO MESTO
Danes so naši prostovoljci za varovance Varstveno-delovnega centra Novo mesto pripravili tečaj golfa, skupaj z njimi pa bomo dan preživeli tudi jutri. Obiskali jih bomo tudi mi in preverili, kaj bodo varovanci s pomočjo prostovoljcev in pod budnim očesom enega od Krkinih kuharjev dobrega skuhali, so še sporočili iz krkine Službe za odnose z javnostmi.