FOTO: Krkaši z morja brez točk

FOTO: Krkaši z morja brez točk

-
0 21

Rokometaši Krke so drevi v 3. krogu končnice ( od 1.-6. mesta ) gostovali v Kopru in v ligi za prvaka doživeli drugi zaporedni poraz. Potem ko so v zadnjem krogu rednega dela prvenstva prav v Areni Bonifika slavili in si z zmago zagotovili končnico v zgornjem delu razpredelnice, so tokrat žal klonili. Z rezultatom 28:25 (14:9) so bili boljši varovanci trenerja Veselina Vujovića.

Primorci so temelje za zmago postavili v končnici prvega polčasa. Novomeščanom igra nikakor ni stekla, v napadu so izgubili nekaj ključnih žog, kar so domačini izkoristili in si v 28. minuti priigrali lepo zalogo šestih golov (14:8). Koprčani so tudi v drugem delu igrali odločno, čeravno so jih krkaši dodobra ogrozili in se jim v sami končnici približali na vsega dva zadetka (25:24). Primorci so tik ob izteku srečanja še enkrat resneje zagrozili in po dveh zaporednih strelih Tilna Sokoliča in Aleksa Vlaha tekmo srečno pripeljali h koncu.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Adam Bratkovič z osmimi in Aleks Vlah s šestimi goli, pri Krki pa je Jernej Papež dosegel šest zadetkov.

Nejc Udovč: » Čestitam gostiteljem za zasluženo zmago, čeprav bi bila realna vsaj delitev točk. Res smo slabše začeli prvi polčas, kjer smo izgubili kar nekaj ključnih žog in zgrešili stoodstotne strele, a smo se v nadaljevanju vrnili v igro, Koprčane ujeli in do končnice zmanjšali zaostanek. V samem zaključku tekme pa so imeli več športne sreče domačini«.

Novomeščani počitka ne bodo imeli na pretek, saj bodo že v soboto, 24. marca, gostili velenjsko Gorenje.

(foto: MR Krka)