FOTO: Krkaši z zmago na 4. mesto

FOTO: Krkaši z zmago na 4. mesto

-
0 9

Rokometaši Slovana in Krke so na Kodeljevem odprli uvod v 8. krog 1. NLB Leasnig lige. Novomeščani so bili v nocojšnjem srečanju v vlogi favorita, iz Ljubljane pa so se pričakovano vrnili s polnim izkupičkom točk. Tekma se je končala z rezultatom 23:32 ( 7:16). Za varovance trenerja Mirka Skoka je to že tretja zaporedna zmaga, skupno pa že peta, po današnji zmagi pa so se krkaši z enajstimi točkami zavihteli na 4. mesto prvenstvene lestvice.

Krkaši so tekmo začeli bolje in z borbeno igro v obrambi v prvem polčasu prejeti le sedem zadetkov. Ljubljančani, ki že dalj časa stagnirajo v rezultatskem krču, Novomeščanom niso uspeli parirati. Do polčasa so zaostajali že za devet zadetkov. Tudi v nadaljevanju srečanja so krkaši nadaljevali z uspešno igro v napadu, trener Skoko pa je večji del drugega polčasa minutažo namenil  igralcem, ki sicer na članskih tekmah ne dobijo toliko priložnosti. Krkaši so do konca igralnega časa uspeli prednost iz prvega dela zadržati in ob koncu slavili z devetimi goli prednosti.

Pri gostiteljih sta bila s po petimi goli najuspešnejša Marušič in Grojzek, pri Krkaših pa se je z devetimi zadetki znova izkazal Jernej Papež.

Novomeščani bodo v naslednjem krogu gostili Ormožane, Slovan pa odhaja v goste k ekipi Sevnice. Obe tekmi bosta v soboto, 31. novembra.

(foto: MRK KRKA)