FOTO: Krški judoisti s sijočimi odličji iz Svete Nedelje

FOTO: Krški judoisti s sijočimi odličji iz Svete Nedelje

-
0 20

Judoisti Krškega so minuli konec tedna s trinajstimi tekmovalci nastopili na močnem turnirju v Sveti Nedelji pri Zagrebu. Tekmovanja se je udeležilo skoraj štiristo tekmovalcev starostnih skupin od U8 do U16. Domov so se  Krčani vrnili s kar šestimi kolajnami. Najbolje sta se odrezala Ambrož Plevanč in Aneja Jeler, saj sta osvojila zlato. Tudi vsi drugi so prikazali solidne in tudi odlične predstave.

Starejši cicibani in cicibanke – U10
Aneja je imela le eno nasprotnico, ki jo je v dveh borbah z agresivnim pristopom brez večjih težav premagala. Gabrijel se je boril kot lev in se je po dveh zmagah in prav toliko porazih ustavil tik pod stopničkami. Matevž pa je tudi že v prvem nastopu na tekmovanjih dosegel prvo zmago. Kakor Gabrijel je tudi on tekmovanje zaključil na petem mestu tik pod stopničkami.

Mlajši dečki in deklice – U12
V tej starostni kategoriji je zastopalo Judo klub Krško kar sedem članov. Ambrož je premagal štiri nasprotnike z ipponi in tako pridobil zasluženo zlato. Na sosednji blazini je nastopil še en mladi lev, Jaka. Z odličnim nadzorom nasprotnika je dosegel dve zmagi, eno borbo pa je izgubil. To je zadostovalo za tretje mesto. Na stopničke sta stopila še Jasmina in Žiga. Mojci je uspelo priti do ene zmage, kar ni zadostovalo za stopničke. Zadovoljila se je s četrtim mestom. Solidne nastope sta prikazala tudi Tian in Domen, ki pa potrebujeta še več izkušenj in treningov za vidnejše tekmovalne dosežke.

Žiga Prah je sodeloval v najbolj razburljivi borbi. Pomeril se je z nasprotnikom, s katerim je v preteklih letih že štirikrat izgubil. Tudi tokrat je 30 sekund pred koncem izgubljal po uspešnem metu nasprotnika, a mu je z veliko borbenostjo uspelo izenačiti le 2 sekundi pred koncem. S silovitim tempom je dosegel zlato točko in premagal večletnega rivala s Hrvaške. Žal je naslednjo borbo zaradi prelahkotnega pristopa izgubil, a se je ponovno zbral in zmagal borbo za kolajno, ki jo je nadziral do zadnje sekunde.

Starejši dečki – U14
Tudi v tej starostni kategoriji smo dosegli bron, ki si ga je z odločnim pristopom priboril Luka Pompe. Že v prvi borbi je tekmoval z zelo neugodnim nasprotnikom. V izenačeni borbi je nasprotniku malo pred koncem uspelo doseči odločilni met. Naslednje tri borbe je Luka v svojem stilu zaključil z ipponi. S temi zmagami je dal le piko na i uspešnemu dnevu naših tekmovalcev. Maticu Kitku je le malo zmanjkalo do stopničk. Bistveno je, da je pri njem napredek zelo viden. Matic Seher pa se je tokrat boril s pretežkimi nasprotniki in mu žal ni uspelo zmagati.

Rezultati
U10

Aneja Jeler, 1. mesto (2 zmage, 0 porazov) -36kg
Gabrijel Plevanč, 5. mesto (2, 2) -34kg
Matevž Županc, 5. mesto (1, 2) -38kg
U12

Ambrož Plevanč, 1. mesto (4, 0) -46kg
Jaka Pompe, 3. mesto (2, 1) -38kg
Žiga Prah, 3. mesto (2, 1) -30kg
Jasmina Hotič, 3. mesto (1, 2) +52kg
Mojca Moškon, 4. mesto (1, 2) -44kg
Domen Preskar, 7. mesto (1, 2) -42kg
Tian David Kropar, brez uvrstitve (0, 1) -38kg
U14

Luka Pompe, 3. mesto (3, 1) -46kg
Matic Kitek, 5. mesto (2, 2) -42kg
Matic Seher, brez uvrstitve (0, 2) -50kg

(foto:  Judo klub Krško)