FOTO: Lahko sem srce – preprosto jih moraš imeti rad

FOTO: Lahko sem srce – preprosto jih moraš imeti rad

-
0 178

V ponedeljek smo lahko na drugem programu nacionalne televizije spremljali dobrodelni koncert »Lahko sem srce«, pri katerem so moči združile tri nevladne organizacije: Društvo Downov sindrom Slovenija, Zveza Sožitje in Zveza Sonček. Gre za dolgo tradicijo tovrstnega zbiranja sredstev za podporo ljudem z Downovim sindromom, motnjo v duševnem razvoju in cerebralno paralizo. Organizatorji so s koncertom želeli dvigniti zavedanje o potrebah teh ljudi in okrepiti možnosti za izboljšanje njihovega položaja v družbi. Gre za skupine, ki vse prepogosto ostajajo zunaj pravih možnosti za celovit razvoj.

Letošnji koncert, ki je bil v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je bil preprosto čudovit, z množično glasbeno noto dolenjskih glasbenikov. Vse nastopajoče je namreč spremljal Simfonični orkester Glasbene šole Marjana Kozine, pod taktirko Mira Sajeta in zbor pod vodstvom zborovodkinje Jožice Prus. Na koncertu so nastopili še:  skupini Tabu in King Foo, vokalni solisti Anika Horvat, Andraž Hribar, Urška Majdič, Lea Likar, Bort Ross in Lamai ter trio Katrinas in harmonikar Uroš Polanec. Koncert je povezovala Karin Sabadin.

Ponovitev koncerta bo to soboto in čeprav gre za ponovitev, boste lahko še vedno prispevali za srčnost ljudi, ki jih žal prevečkrat potiskamo na stranski tir.

(foto: Robert Kokol/Foto Asja)