FOTO: Za krkaše leta niso ovira, ampak priložnost

FOTO: Za krkaše leta niso ovira, ampak priložnost

-
0 197

Druženje s starejšimi in pomoč starejšim na domu sta v okviru 6. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva potekala na največ lokacijah. Obiskali smo 33 domov starejših občanov, štirim upokojencem pa smo pomagali čistiti njihove domove.

S starejšimi smo se odpravili na sprehod, na delavnicah smo urili spomin, izdelovali smo velikonočne okraske in butarice, prepevali, pekli piškote, v planetariju odkrivali vesolje, igrali družabne igre in se razgibavali. Na potopisnih predavanjih smo jim predstavili različne države, s kulturnim programom pa so jih razveselili Mešani pevski zbor Krka, zbor ZaSUK in Pihalni orkester Krka. Prostovoljci so štiri upokojence obiskali na domu in jim pomagali pri čiščenju.

FOTO: Leta niso ovira, ampak priložnostStanovalcem v Domu starejših občanov Ljutomer je zapel zbor ZaSUK, ki ga sestavljajo krkaši iz Upravljanja kakovosti. Med prostovoljci je bil tudi Dušan Prelog iz obrata Ljutomer. »Druženje s starejšimi občani in varovanci varstveno-delovnega centra se mi je v zadnjih petih letih globoko zapisalo v srce in spremenilo moj pogled na življenjske prioritete,« nam je pojasnil.

Po njegovem mnenju upokojencem z druženjem popestrimo vsakdan in jim damo občutek sprejetosti. Od njih se lahko veliko naučimo, tako o sebi kot tudi o pravilnosti svojih življenjskih odločitev.

»Sprva je bilo tudi meni težko, saj je bilo treba premagati številne strahove in predsodke. Vsako tovrstno druženje zahteva določen napor, a je enkratno in nepozabno,« je še povedal in dodal, da želi s temi občutki, ki jih doživi vedno znova, motivirati tudi sodelavce.

Pomoč živalim
V tednu humanosti in prostovoljstva smo svoj čas in trud namenili tudi živalim. V ljubljanskem živalskem vrtu so prostovoljci čistili bazen morskega leva, pomagali pa so tudi v zavetišču za male živali.

V soboto še dan odprtih vrat
Krkin teden humanosti in prostovoljstva bomo v soboto končali z dnevom odprtih vrat. Gostili bomo slušatelje univerz za tretje življenjsko obdobje ter krkaše in njihove sorodnike in prijatelje.