FOTO: Lionsi s prijatelji za socialno šibke izredno

FOTO: Lionsi s prijatelji za socialno šibke izredno

-
0 145

Lions klub Novo mesto je izpeljal še eno izredno dobrodelno akcijo. Člani kluba že leta pripravljajo tradicionalno zbiralno akcijo rabljenih oblačil, šolskih potrebščin, igrač in drugih pripomočkov za gospodinjstva socialno šibkejših družin. To soboto so zbrali več kot tri tone oblačil, šolskih potrebščin in igrač.

Tudi letos so pri akciji, poleg novomeškega Lions klubu sodelovali še prijatelji iz Rotary kluba Novo mesto, Leo kluba in Rotaract kluba. V tokratni akciji so zbrali še več, in spet so poskrbeli za izredno materialno pomoč, ki so jo to soboto zbirali v novomeškem podjetju Tabakum in jo takoj predali območnemu združenju Rdečega križa iz Metlike.

Kot je ob predaji povedala njihova predsednica Vesna Žist, se žal na njihovem koncu razmere ne izboljšujejo. Vse več je družin, starejših, ki ne zmorejo sami. Da jim ostane kakšen evro za hrano, jim z veseljem pomagajo z oblačili, šolskimi potrebščinami, potrebščinami za gospodinjstvo, otroci pa se vedno znova razveselijo igrač. Ogromno je namreč družin, v katerih bodisi dela le eden od staršev bodisi nihče. Samo socialna pomoč pa žal ni dovolj za preživetje…

Vladimir Bahč, predsednik Lions kluba NM je ob predaji zbranih potrebščin in oblačil poudaril, da je delo, dar ali čas za dober namen naše poslanstvo, da je ponosen na člane vseh dobrodelnih organizacij, ki so stopile skupaj za pomoč Metličanom in da je količina zbranega presegla pričakovanja. Smo pa veseli, da lahko vse več ljudem olajšamo kakšno skrb. Vsem, ki ste in so začutili klic na pomoč, darovali in pomagali se zahvaljuje tudi predsednik Rotary kluba Andrej Košak.

Lions klub in Rotary klub bosta še združila moči, povežeta se tudi v predbožičnnem in novoletnem času, ko skupaj pripravita dobrodelni bazar v Qlandii, kjer zberemo dobrodelne prispevke za šolanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Ta ista dobrodelna akcija se zdaj v organizaciji Kmetijske zadruge Metlika nadaljuje na metliškem, oblačila zbirajo v AGROCENTRU do 31.marca 2016. Tudi tam zbrane potrebščine bodo ljudem in družinam v stiski predali prek Rdečega križa.