FOTO: LokalPatriot in Mladi podjetniki

FOTO: LokalPatriot in Mladi podjetniki

-
0 462

LokalPatriot je v okviru projekta »Mladi podjetniki – z uspešnim usposabljanjem do novega podjetja«, ki ga je pripravilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve v sodelovanju z Evropskim socialnim skladom Evropske unije, in pri katerem sodeluje kot partnerska organizacija uspešno izvedel oba predvidena sklopa delavnic za bodoče mlade podjetnike, pri čemer je vseskozi tesno sodeloval z Zavodom republike Slovenije za zaposlovanje, še posebej z novomeško območno enoto zavoda.

Usposabljanja se je v dveh skupinah udeležilo 31 kandidatov, starih do 29 let, prav vsi pa so usposabljanje zaključili uspešno in bodo v prihodnjih mesecih odprli svoja podjetja ter stopili na samostojno podjetniško pot.

Ponudba storitev, ki jih bodo opravljali, je izjemno pestra – od spletne prodaje oblačil ter veganskih izdelkov, peke »mehurčkastih« vafljev, palačink in pic, prodaje kamnitih oblog, izdelave pasjih boxov, agentskih glasbenih storitev, do postavitve spletnih strani, foto in video produkcije ter še marsičesa.

Namen projekta je udeležencem z usposabljanji pomagati pri ustanavljanju podjetij, končni cilj projekta pa je prav to – da udeleženci usposabljanj z novo pridobljenimi znanji odprejo svoje podjetje in s čim manj pretresi začnejo svojo samostojno poklicno pot. Na usposabljanjih so mladi spoznali osnove podjetništva ter kje je mogoče dobiti informacije o ustanovitvi podjetja (postopkih). Udeleženci so poleg tega spoznali tudi razlike med različnimi oblikami pravnih oseb, osnove računovodstva, trženje in financiranje podjetij, davke in sodobne digitalne tehnologije.

Cilj projekta je v dveh letih do odprtja projekta pripeljati 49 mladih podjetnikov. Mladim podjetnikom bodo mentorji na voljo tudi po odprtju podjetij, so sporočili iz LokalPatriota.

FOTO: LokalPatriot in Mladi podjetniki