FOTO: Luč na stadionu

FOTO: Luč na stadionu

-
1 226

V sredo, 26. aprila, je bilo v Ivančni Gorici še posebej slovesno, saj so prvič zažareli reflektorji, ki osvetljujejo glavno nogometno igrišče. Tako za nogometni klub kot Ivančno Gorico je to velika pridobitev, saj bo na osrednjem igrišču možno igrati tudi tekme v večernih terminih.  Čast premierne tekme, pod novo pridobitvijo, je pripadala domači članski ekipi in vrstnikom iz Kolpe. V uvodnih minutah so povedli gostje, a se je rezultat hitro obrnil v prid ivanških risov. Po devetdesetih minutah zanimive predstave so slavili domačini z rezultatom 4:1.

Še pred začetkom pa je potekala krajša slovesnost prižiga nove razsvetljave na nogometnem stadionu. Ob številnih gledalcih na tribuni sta reflektorje z odštevanjem na centralnem nogometnem igrišču prižgala župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad in predsednik Nogometnega kluba Ivančna Gorica, Rafael Koren. Slednji se je v nagovoru za posluh in podporo zahvalil Občini Ivančna Gorica. Omenil je še, da se klub pohvali s 300 člani.

Vrednost projekta je znašala 82.594,13 EUR z DDV. Občina Ivančna Gorica je za navedeno investicijo uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je k investiciji prispevalo 39.316,48 EUR. Investicijo je izvedlo podjetje Eltim d.o.o. iz Krke, ki ga je občina izbrala na podlagi javnega naročila.