FOTO: Luka na svetovnem prvenstvu

FOTO: Luka na svetovnem prvenstvu

-
0 46

V Bangkoku se je začelo Svetovno mladinsko prvenstvo v tajskem boksu, kjer med 63 reprezentancami nastopa tudi Slovenija. Naše barve brani Luka Martinec, v kategoriji do 67 kg. Z njim sta tudi trenerja Žiga Gril in Mirko Vorkapič.

Luka je včeraj prestal prvo uradno tehtanje in zdravniški pregled. Danes pa ga čaka žreb parov, počitek in otvoritvena slovesnost na Nimibutr stadionu.

Luka Martinec je 17-letni tekmovalec, ki v zadnjih dveh letih niza uspehe in je trenutno najuspešnejši muaythai borec v Sloveniji v mladinski kategoriji do 67kg. Prepričani smo, da bo dosegel zastavljen cilj, saj je to njegovo zadnje tekmovanje v mladinski konkurenci in možnost za medaljo. Luka bo septembra praznoval tako želeno polnoletnost. Že oktobra pa se bo podal novim zmagam naproti v članski konkurenci, saj Slovensk zveza tajskega boksa odhaja v številčnejši zasedbi na Evropskem prvenstvo v Split.

Odhod in nastop slovenske reprezentance na Svetovno mladinsko prvenstvo so omogočili: MEDICINSKI CENTER KALLISTE, podjetje DIFAR in TRGOVINAPUKKA.SI.

Foto in tekst: Slovenska zveza tajskega boksa

FOTO: Luka svetovnna Tajsko po naslov