FOTO: Mlad, pijan in prehiter-dva poškodovana

FOTO: Mlad, pijan in prehiter-dva poškodovana

-
0 925

Ob 0.38 se je v krožišču na Cesti Krških žrtev v Krškem zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo prebilo obcestno ogrado in se ustavilo na brežini reke Save. Poškodovali sta se dve osebi. Reševalci ZD NMP Krško, so poškodovani osebi oskrbeli na kraju nesreče in ju prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.

S Policijske uprave Novo mesto so posredovali naslednje informacije o omenjeni nesreči:

Policisti policijske postaje Krško so bili 15. 7. ob 0.39 obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi avtomobil prebil ograjo mostu. Takoj so odšli na kraj, opravili ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, v krožnem križišču trčil v prometno signalizacijo, z vozilom prebil ograjo mostu in pristal pod mostom na obrežju reke Save. 23-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola (1,71 g/kg). Lažje poškodovanega voznika in lažje poškodovano 19-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper
povzročitelja nesreče na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

(foto: PP Krško)

Ob 5.04 je na avtocesti pri priključku Bič, občina Trebnje, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče in pogasili požar. Avto je v celoti uničen. Poškodovanih ni bilo.