FOTO: Moj leteči Holandec in dve Belokranjici

FOTO: Moj leteči Holandec in dve Belokranjici

-
0 333

Danes sem bil priča, da je lahko delo človeka zanemarljivo oz. je ovrednoteno zelo malo, tudi pri tehničnih pripomočkih. Priznam, moja primerjava je banalna. Ob nakupu sesalnika sem primerjal cene. In sicer, ročni sesalnik je ovrednoten od dobrih 90 evrov naprej, torej slednjega upravlja človek. Medtem pa je t.i. robotski sesalnik nekajkrat dražji, vse tja do 700 evrov. Torej, ljudsko upravljanje sesalnika ima nizko ceno, robotizacija pa visoko.

Moram pa priznati, da sem bil danes prijeto presenečen. V novomeški Big bang (Qlandia) sem se odpravil po nakup novega sesalnika. Dve prijazni trgovki, doma iz Bele krajine, sta mi pomagali pri izbiri. Priznam, za sesalnik sem bil pripravljen odšteti okoli 100 evrov. In glej ga zlomka. Dekleti mi ponudita sesalnik za 120 evrov, ampak ceno sta dobesedno ‘posesali’ za polovico. Tako imam zdaj letečega Holandca za 65 evrov in sva danes že letela po bajti. On ima motorček, jaz sem pa kot robotek, ki ga upravlja..

Za prijazne pa itak, da ni nikoli dovolj reklame. A, ja, pa še jih imajo. Kar vprašajte, čeprav se akcija začne šele 27. aprila, ko bodo na praznični dan delali.  😉