FOTO: Na Grabrovcu slovo od starega in v začetek novega

FOTO: Na Grabrovcu slovo od starega in v začetek novega

-
0 191
mde

Na zadnjo noč v letu ste se lahko v Beli krajini, v metliški občini, odpravili na silvestrski pohod z baklami po Urbanovi poti, od Metlike do Grabrovca. Iz Krajevne skupnosti Grabrovec so še zapisali:

Pohodniki smo se ob 21. uri zbrali na Trgu svobode v Metliki, kjer smo se ogreli ob zvokih metliške godbe in ob skodelici toplega napitka.

Pot nas je vodila med vinorodnimi griči in zidanicami, gozdom in polji vse mimo cerkvice sv. Urbana do igrišča Grabrovec. Med potjo smo imeli dve postojanki, na katerih ni manjkalo belokranjske pogače, potice in čaja.

V velikem šotoru na Grabrovcu nas je čakala že ogreta glasbena skupina Jackpot, ki je poskrbela za glasbo, ples in veselje naših obiskovalcev. Pred polnočjo smo izžrebali dobitnike bogatih nagrad in začeli odštevati zadnje sekunde starega leta. Odbila je polnoč. Ob zvokih mehurčkov odpirajočih penin smo si zaželeli vse dobro v letu 2018 in zaplesali na legendarno pesem Alfija Nipiča – Silvestrski poljub. Voščil nam je tudi župan občine Metlika, g. Darko Zevnik in nam v prihajajočem letu zaželel vse najboljše.

Po ognjemetu smo nadaljevali z zabavo do zgodnjih jutranjih ur in se veselili ob stiskih rok svojih najdražjih in prijateljev. To je dokaz, da se prave stvari dogajajo ob pravem času.  SREČNO 2018! Krajevna skupnost Grabrovec