FOTO: Na Obrežju v avtobusu s kovčkom konoplje

FOTO: Na Obrežju v avtobusu s kovčkom konoplje

-
0 346

 

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 15. 11., na vstop v Slovenijo, pripeljal avtobus hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled avtobusa, ki je bil namenjen v Nemčijo. V prtljažnem delu so našli in zasegli potovalni kovček, v katerem je bilo več paketov, v katerih je bilo deset kilogramov prepovedane konoplje. Novomeški kriminalisti so vsem potnikom začasno omejili gibanje in opravili kriminalistično tehnične postopke. Po zaključenih postopkih je avtobus s potniki nadaljeval pot. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, ugotavljanjem lastništva kovčka in drugih okoliščin kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi
snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za uporabo prepovedanih drog.

FOTO: Na Obrežju v avtobusu s kovčkom konoplje
(foto: PU Novo mesto)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi
devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.
Posredovali so zaradi požarov.

Ukradeno kolo vrnili lastnici

Minuli teden je oškodovanka policiste obvestila, da ji je nekdo iz kolesarnice stanovanjskega bloka na ulici Slavka Gruma odtujil kolo. Novomeški policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da moški iz Novega
mesta ukradeno kolo prodaja preko spletnih strani. Osumljencu so kolo zasegli in ga vrnili oškodovanki. Moškega bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na delovišču na Dvoru je v noči na 16. 11. nekdo vlomil v gradbiščni zabojnik in odtujil udarno kladivo, motorno žago, vrtalnik in teptalec. Podjetje, ki izvaja dela na gradbišču, ocenjuje škodo na okoli 5000 evrov.

V Trebnjem je med 14. 11. in 16. 11. neznanec vlomil v novo nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil zunanjo in notranjo enoto toplotno črpalko in več kosov opreme. Lastnika je oškodoval za 15.000 evrov.

Na Uršnih selih je med 15. 11. in 16. 11. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnica je oškodovana za 300 evrov.

V času odsotnosti stanovalcev je 16. 11. popoldne v Mokronogu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnike je oškodoval za 3000 evrov.