FOTO: Sneženje bo do jutra ponehalo

FOTO: Sneženje bo do jutra ponehalo

-
6 800

Nekaj po 20. uri so snežne padavine dosegle tudi nekoliko višje kraje na JV Slovenije. Močno sneži na prelazu Vahta in tudi na Kočevskem in Ribniškem. Opozarjamo vas na previdno vožnjo.

Snežne razmere ob 20.50h:
– obvezna uporaba verig na prelazih Vršič (do 3, 5 t), Ljubelj (na avstrijski strani) in Jezersko;
– na cesti Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Alpe je dosegla izrazita hladna fronta, ki bo zvečer prešla Slovenijo. S severovzhod pa je že začel pihati mrzel veter. Na JV Slovenije je veter obrnil z jugozahodnika na severni veter, ki že ohlaja ozračje. Medtem ko v Beli krajini še vedno piha veter južne smeri. V nekaj urah se bo izrazito ohladilo, saj bo temperatura le malo nad nič stopinj. S fronto pa pričakujemo tudi sneg do nižin, predvsem zvečer in ponoči. Sprva bo namreč deževalo.

Z višjo nadmorsko višino bo snežna odeja debelejša. Po nižinah Slovenije lahko zapade od 5 do 10 cm novega snega, nad okoli 500 m do 15 cm, nad 700 m nadmorske višine pa lahko snežna odeja do jutri zjutraj doseže in predvsem na JV Slovenije preseže 20 cm. Padavine bodo najkasneje ponehale na JV Slovenije.

V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, na Primorskem pa pretežno jasno. V soboto bo sprva pretežno jasno. Čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo, le na severovzhodu bo še ostalo pretežno jasno. Zvečer bo ponekod v zahodni Sloveniji rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Več jih bo na zahodu. Pihal bo jugozahodni veter.

(foto: Luka ob 19.30h/Vahta)