FOTO: Naduti skopljenec ne najde Zaloga, a Dolenjska se duši

FOTO: Naduti skopljenec ne najde Zaloga, a Dolenjska se duši

-
29 8330

Prav zanimivo bo izvedeti, kaj bo povedal brezjajčni direktor svinjarije, ki že četrti dan zastruplja Dolenjsko in njene prebivalce in goste. Kaj vse smo zaužili v teh dneh in kaj vse še bomo, najverjetneje znano čez čas, leta. In ta model, ki so mu državni organi dovolili in zaupali strupenjačo v naselju, ob reki Krki, se še vedno ni pojavil na sceni. Zaradi njega in podobnih, ki so mu pri očitno malomarni dejavnosti stali ob strani, so bili aktivirani vsi gasilci s širše Dolenjske, ki so se izpostavili izredni nevarnosti, samo zato, da bi pogasili strupeno-gorečo gmoto malomarnežev in da bi preprečili ekološko katastrofo.

Menda bodo kriminalisti začeli s preiskavo prihodnji teden. Vendar preiskati bo potrebno še marsikaj. Zanimivo je tudi to, da se je župan Straže sam ukvarja z gašenjem. Je bilo to res potrebno. Od prvega moža občine bi pričakovali, da se ukvarja z reševanjem in iskanjem odgovorov. Med drugim, da prikliče direktorja omenjenega podjetja, ki je po eni strani, po prometu, eno največjih v občini. Prav tako bi bilo zanimivo izvedeti, zakaj v hidrantih ni bilo vode, na kar smo opozorili že prvi dan in kako so lahko naredili prevzem nove ceste tik ob podjetju, če pa ni bilo vsega tega urejenega. In prav lahko bi bil ob vseh teh pomanjkljivostih in napovedanim stečajem podjetja, požar podtaknjen.

V tem in še podobnih primerih v Sloveniji, bi morali številni odgovarjati in se nikoli več pojaviti v podobnih dejavnostih in sedeti na javnih oz. državnih stolčkih. Zgodil bi se čudež, če bi kdo izmed teh sprejel odgovornost. Seveda v to ne verjamemo.

Še eno informacijo ste nam posredovali bralci, in sicer, da ste direktorja Kovačiča v petek, okoli 16.30 ure opazili pred Mercatorjem v Straži. Z velikim ‘bavarcem,’ celjskih registrskih tablic je bil vidno razburjen in hitro odbrzel.