FOTO: Naduti skopljenec ne najde Zaloga, a Dolenjska se duši

FOTO: Naduti skopljenec ne najde Zaloga, a Dolenjska se duši

-
29 8324

Prav zanimivo bo izvedeti, kaj bo povedal brezjajčni direktor svinjarije, ki že četrti dan zastruplja Dolenjsko in njene prebivalce in goste. Kaj vse smo zaužili v teh dneh in kaj vse še bomo, najverjetneje znano čez čas, leta. In ta model, ki so mu državni organi dovolili in zaupali strupenjačo v naselju, ob reki Krki, se še vedno ni pojavil na sceni. Zaradi njega in podobnih, ki so mu pri očitno malomarni dejavnosti stali ob strani, so bili aktivirani vsi gasilci s širše Dolenjske, ki so se izpostavili izredni nevarnosti, samo zato, da bi pogasili strupeno-gorečo gmoto malomarnežev in da bi preprečili ekološko katastrofo.

Menda bodo kriminalisti začeli s preiskavo prihodnji teden. Vendar preiskati bo potrebno še marsikaj. Zanimivo je tudi to, da se je župan Straže sam ukvarja z gašenjem. Je bilo to res potrebno. Od prvega moža občine bi pričakovali, da se ukvarja z reševanjem in iskanjem odgovorov. Med drugim, da prikliče direktorja omenjenega podjetja, ki je po eni strani, po prometu, eno največjih v občini. Prav tako bi bilo zanimivo izvedeti, zakaj v hidrantih ni bilo vode, na kar smo opozorili že prvi dan in kako so lahko naredili prevzem nove ceste tik ob podjetju, če pa ni bilo vsega tega urejenega. In prav lahko bi bil ob vseh teh pomanjkljivostih in napovedanim stečajem podjetja, požar podtaknjen.

V tem in še podobnih primerih v Sloveniji, bi morali številni odgovarjati in se nikoli več pojaviti v podobnih dejavnostih in sedeti na javnih oz. državnih stolčkih. Zgodil bi se čudež, če bi kdo izmed teh sprejel odgovornost. Seveda v to ne verjamemo.

Še eno informacijo ste nam posredovali bralci, in sicer, da ste direktorja Kovačiča v petek, okoli 16.30 ure opazili pred Mercatorjem v Straži. Z velikim ‘bavarcem,’ celjskih registrskih tablic je bil vidno razburjen in hitro odbrzel.

 

 • Robert, želim ti volje in moči, da poiščeš odgovore.

 • ODLIČNO NAPISANO!!!! Tudi nas zanima kaj bo “spoštovani gospod” direktor povedal. Sem pa nekje zasledila, da naj bi odstopil iz te funkcije in zato menda ne daje izjav.. 😡😡

  • Najlažje je pa v naši dragi državi odstopit. Brez posledic,brez odgovornosti in še z mastno odpravnino za “dosežke”😫😤😠😣😡

 • zakaj bi se kazal in odgovarjal nam on je bog in batina narod ne se pustit ko pride samo kamenje v roke

 • Mal sm že “naveličan” okoliških prebivalcev in gasilcev, ki dajejo izjave za medije. Rad bi vidu tega direktor ja

 • Občina Straža se ni želela ukvarjati s tem problemom, ker je imela koristi. Župan je sodeloval pri gašenju??? Hahaha. Zakaj pa ni nekaj naredil na tem, da nebi prišlo do tega????

 • Jst res nevem kaj je tole z našimi novinarji?!?!? Morda pa res nesmejo kaj več povedati o tem, so zavezani k molku. Sprašujem se : Zakaj pred kamerami ni spregovoril niti eden od zaposlenih? V enem članku sem prebrala, da so “baje” sami začeli gasit, vendar jim ni uspelo. Lahko bi en spregovoril, kje je začelo goret, kako so ukrepal.. Ali pa kako jim je hudo, konec koncev so ostali brez službe, nekaterim je bil to edini vir zaslužka. Ker tega ni bilo, se sprašujem, če so bili delavci sploh notri, ali jim je bilo v naprej povedano, kaj se bo zgodilo in da naj se umaknejo?! Niti noben od novinarjev ni poročal, koliko je bilo sploh delavcev v firmi..?! Spregovorili so le domačini, ki so že vrsto let opozarjali kaj se dogaja in do česa bo prišlo… Ali pa pač jaz tega nisem nikjer zasledila… Imam še vprašanje, zakaj ni nihče odprl te “bale”, da bi ljudje videli kaj je notri?!? Sprašujem se tudi, zakaj so bile bale povite, se pravi da nebi dež izpiral te svinjarije v podtalnico?!? Kaj je potem šele sedaj, ko je vse to v dimu prešlo v naš zrak?!? Že pozimi ko kurimo, po celi državi, se izda opozorilo, da je preseženo delcev v ozračju. Sedaj pa tega ni.. Ja no nevem.. Kje je pepel, če so goreli lesni sekanci? Zakaj gasilci razlagajo, da so nevem kolikokrat več vode porabili, kot pa pri požaru na Vrhniki?!? Kaj so gasili, če pa so bili samo lesni sekanci in nekaj plastike?!? No konec koncev, to so vprašanja, ki po mojem mnenju zanimajo še koga drugega in ne samo mene, predvsem prebivalce, ki so doma skoraj zraven tega pogorišča… Odgovorov, pa nam nemore dati nihče, oziroma si bomo lahko na ta vprašanja odgovorili kar sami.

 • Koruptivnost naše družbe na vseh nivojih je vzrok za (ne)delovanje zaknodajnih in še kakšnih organov v naši ljubi deželi. Zato si prevzema kakršnekoli odgovornosti ne gre obetati. Očitno pa se bo tudi glas ljudstva izgubil tako hitro, kot ga je bilo v danih okoliščinah moč slišati. Psi lajajo, karavana gre dalje. 😬

 • Župan nima čiste vesti! Najbrž so njegovi podpisi in podpisi iz Novega mesta bili dobro plačani.

  • Mislim, da mu pa lahko recemo kapo dol, ker je pomagal pri gasenju gasilcev in skupaj z njimi onemogocil katastrofo. Me prav zanima kateri zupan bi se podal v to. Res potujejo komentarji od vsepovsod, da ni kao mogel preklicati vodilne. Svaka mu cast da je poprijel za tako delo kot nasi fantje.

  • Karmen namest da zupan gasi,nej raj kksn telefon obrne pa krivca najde…to da z moje strani za zupana zihr ne kapo dol

  • pa zakaj je s strani obicne imel objekt sploh dovoljenja,zupan si sam ime pere s tem da gasi

 • Nimam besed…😨
  …niti iz Bavarske, kjer živim.
  Vsem vam, ki pa ste v neposredni bližini te katastrofe želim vse dobro!
  Borite se še naprej, da bodo odgovorni kaznovani.
  Moja draga Dolenjska z vsemi kraji ob lepi zeleni Krki, z vsemi meni dragimi ljudmi, v mislih sem z vami. ❤

 • Jaz sem bila okrog 17ih ,pred Mercatorjem v Straži,pa se je pripeljal bel BMW CE reg.oznak iz smeri Zalog,pri Mercatorju obrnil(sem ga čakala,ker mi je zaprl izvoz)in se odpeljal proti Vavti vasi.Pogledala sem moškega za volanom in sem prepričana iz starih posnetkov da je bil direktor,ki si od daleč ogleduje v kakšnem sranju živimo okoliški prebivalci..

 • Kaj dela policija da ga ne privede. Za kaksnim prekrskarjem se podi do doma. Tajkuni pa pri nas pocenjajo kar se jim zljubi. Kko lshko tudi dela take bilance on odpisuje vrednosti premozenja. Spet me bo sram v kaksni drzavi zivim.

 • Balkanska posla!! Na Balkanu imajo en lep pregovor,żal pa tudi prevečkrat uporabljen: Što se ne moźe rešit sa pari, może da se reši sa mnogo pari🤓😁🤓

 • Ja naš župan je prekinil dopust da bo lahko začel čistiti. Vprašanje pa je kje ali na občini ali v Zalogu?

 • Mah ta direktor je ena p….a, ki si ne upa stopiti pred javnost in priznat, svoje napake v podjetju. Obvescen je bil ze o nepravilnostih delovanja, a se ocitno pozvizga na to. Ravno mu je od Srbije do Tokia ocitno. To le ni bil prvi pozar, ampak lahko bi se saj malo zamislil kaksne posledice lahko zaradi tega nosijo prebivalci celotne Dolenjske, zaradi ene opice z diplomo. Take ljudi je treba fajn oglobit da bi se saj malo zamislili in poslati malo na hladno, naj odgovarjajo za svoja dejanja in sprejmejo tudi posledice

 • GOSPODA DIREKTORJA BI BILO POTREBNO PRIVEZAT NA TO SMETIŠČE, NE DA SE JE PREVAŽAL OKROG, V NJEGOVO DRUŽBO PA ŠE VSE INŠPEKTORJE IN VSE TISTE, KI SO IZDALI DOVOLJENJA IN POTEM..NE BI BILO POTREBNO GASIT , dokler se golazen ne scvre v njihovem smradu!!! Toliko vprašanj se poraja ob vsem tem..odgovorov pa ne bodo nikoli. Poznano, kako se vse zamaže in skrije pred ljudmi….

 • prostovoljna gasilka

  Če župan Straže kot prostovoljni gasilec ne bi sodeloval pri gašenju požara bi vam šlo pa to v nos… Nikoli zadovoljni…

 • Lestur Marjeta Turk

  Mene pa zanima, zakaj nihče ne navede na katero deponijo se odvažajo odpadki s tega pogorišča? A so ti odpadki neoporečni?

  • Jurc

   Odpadki ostajajo na pogorišču trenutno se samo pretavajo iz kupa na kup ker še vedno gorijo. Povem iz prve roke ker sem tam tri dni delal v nemogočih razmerah… lahko je obsojat iz kavča na hladnem…

   • Lestur Marjeta Turk

    Hvala za odgovor. Zasledila sem, da se odvažajo na deponijo. Spoštujem delo vseh, ki so in še pomagajo. V mojem komentarju pa ni bilo nobenega obsojanja, zato je zadnji del vašega odgovora neprimeren.

    • Jurc

     Se opravičujem res sem jezen ker berem nekatere komentarje tukaj gor kaj vse piše za bruhat.. Tisti ki obsojajo tukaj gor naj grejo tam nataknejo opremo in samo enkrat zakrožijo s fanti pa da vidim kakšno mnenje bo potem…

 • Se en super zapis Robi! Hvala za obvescanje in po mojem mnenju lahko recem, da si edini novinar v Sloveniji, ki je objektiven, pise za drzavljane in najbolj pomembno, nepodkupljiv.

 • Židan in Kovačič sta bila sodelavca v Panviti.To marsikaj pove

 • ds

  Hm,mogoče je treba mal preverit pri kateri zavarovalnici so zavarovani objekti ali smetarske združbe-firme, katere so v zadnjem času čudežno pogorele. Pa mal počakat katera firma se bo ponudila za deponiranje in ravnanje z nevarnimi odpadki. Država bo to konkretno finančno podprla vodje pa bodo zdajšni osumljenci, če to sploh so. Ker če bi bili osumljeni kaznivega dejanja ogrožanja varnosti širše populacije bi bili priprti. Jaz samo privezan nisem bil pa je bla akcija za mano z sireno in lučkami. Štajercu grozi do 5 let zapora ker je bombo domov prvleku, ker obstaja samo možnost da reče bum. Ta golazn pa povzroči ekološko katastrofo in ……verjetn majo že kovčke z € prštimane za podkupovanje oni pa karte za Havaje. Pobrat jim čist, ampak čist vse. Vsem gasilskim društvam ki so sodelovala v gašenju donirat za novo opremo, ne pa da jih država sposobna samo ovirat pri birokraciji ko bi radi v svojem prostem času z veselico nafehtali kakšen evro za dobrobit društva in nenazadnje vseh nas. Naj se vsaj enkrat izkažejo ti naši kravatarji, ker drugače ne preostane drugega kot vstaja, pa ne taka kot pred leti. Mal hujša.

 • cvichekbrother

  So Pahorja tudi povabili, da bi pomagal gasit?