FOTO: Naši nepogrešljivi

FOTO: Naši nepogrešljivi

-
0 188

Območno združenje RK Novo mesto je pripravilo podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom iz Mestne občine Novo mesto.  Povabili so 59 jubilantov, ki so prejeli priznanje za od 40- krat do 130-krat darovano kri.

Krvodajalce je nagovoril predsednik OZRK Novo mesto Marjan Grahut, ki je poudaril, da smo v Sloveniji upravičeno ponosni na vse, ki so vključeni v sistem, ki zagotavljajo nacionalno samozadostnost s kakovostno in varno krvjo ter tako omogočajo učinkovito delovanje sodobnega zdravstvenega sistema in nemoteno preskrbo s krvjo.

V imenu Mestne občine Novo mesto je krvodajalce pozdravil in jim čestital župan Gregor Macedoni, v imenu
RKS generalna sekretarka Renata Brunskole, v imenu Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto pa se jim je zahvalila Marjeta Martinčič. Nastopili so folkloristi OŠ Brusnice in pevci ob spremljavi instrumentov iz Dijaškega in študentskega doma Novo mesto. Za 100-krat darovano kri je so priznanje prejel Bojan Pureber, za 110- kratno Milan Rodič, za 120-krat Stanislav Butalin in Zlatko Krupič in za 130-kratno Boris Pogačar, dr. med. Iskrene čestitke vsem krvodajalcem in hvala v imenu vseh tistih, ki so jim z delčkom darovanja sebe
pomagali.