FOTO: National Geographic nagradil Deželo kozolcev

FOTO: National Geographic nagradil Deželo kozolcev

-
0 194

Slovenska turistična organizacija je v okviru največje turistične borze na svetu ITB Berlin prejela ugledno nagrado medijske hiše National Geographic. World legacy award so STO podelili v kategoriji trajnostnega upravljanja destinacije.

Po več mesecih vam lahko razkrijemo, da so predstavniki National geographica v okviru ocenjevanja Slovenije in prizadevanj slovenskih turističnih delavcev za trajnostni razvoj obiskali tudi Deželo kozolcev – prvi muzej s kozolci na prostem na svetu.

Muzej v Šentrupertu na Dolenjskem je tako del mozaika izjemno uspešne turistične zgodbe Slovenije, ki ostaja zelena, aktivna in zdrava!

Da bi razširili znanje o kozolcih in ostalih sušilnih napravah v Deželi kozolcev, obiskovalce jutri, v soboto, 11. marca, med 11. in 12. uro, vabimo na brezplačno vodenje po muzeju.

Brezplačno vodenje, sicer namenjeno skupinam, bo tako dostopno posameznim obiskovalcem, ki bodo kupili vstopnico. Brezplačna vodenja bomo odslej pripravili enkrat na mesec, so sporočili iz Dežele kozolcev.

(Foto: Tomi Majer)