FOTO: Nekaj dni suhega

FOTO: Nekaj dni suhega

-
0 155

Petek se je končal s padavinami. Po nižinah je deževalo, nekoliko višje pa snežilo. Tudi vrh Gorjancev je pobelil sneg. A že zjutraj nas je pričakalo sonce, ki pa se je popoldne spet skrilo za oblake. A suho vreme se bo nadaljevalo do sredine prihodnjega tedna, nato pa kaže na spremembo.

V nedeljo zjutraj in dopoldne bo na Primorskem delno jasno, drugod pa večinoma oblačno. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost v notranjosti Slovenije razpadala, na Primorskem pa se bo prehodno povečala. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah okoli -5, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj C.

OBETI
V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter.

Od srede do petka bodo naši kraji pod vplivom zahodnih do jugozahodnih vetrov, v soboto pa pričakujemo prehod hladne fronte. Od nedelje naprej bo zračni tlak nad našim območjem spet porastel, v višinah bodo pihali severozahodni vetrovi.

Prevladovalo bo oblačno vreme. V sredo bo še večinoma suho, od četrtka dalje pa se bo verjetnost padavin povečala. Sprva bo meja sneženja nad okoli 1500 m nad morjem, v soboto pa se bo kot kaže ponekod lahko spustila do nižin. V nedeljo in ponedeljek bo razmeroma sončno z jutranjo meglo po nižinah. (arso)