FOTO: Nekdo je namerno podtaknil požare

FOTO: Nekdo je namerno podtaknil požare

-
0 578

Poročali smo treh požarih, ki so izbruhnili na območju Kamnega Brda in Vrha pri Višnji Gori. Ogenj je uničil tri objekte in povzročil veliko škode. Domačini so prepričani, da gre za požige, zato smo se obrnili na Policijsko upravo Ljubljana, kjer so v vseh treh primerih zbrali podatke, ki kažejo na sum namernega kaznivega dejanja. Predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, Maja Ciperle Adlešič, je za DolenjskaNews posredovala naslednje informacije:

25. 8. 2016 okoli 11.00 ure so policisti na območju Kamnega Brda obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari po 220 čl. KZ-1. Pri tem kaznivem dejanju je za zdaj še neznani storilec poskušal zakuriti drva oškodovanca. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo policisti s poročilom obvestili ODT Ljubljana.

25. 8. 2016 nekaj po 20. uri je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v naselju Kamno Brdo, kjer je zagorela lesena počitniška hiša. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa so kraj
zavarovali. Ugotovitve ogleda kažejo, da je požar posledica kaznivega dejanja. Policisti zato nadaljujejo s preiskavo. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan, nastalo pa je za nekaj deset tisoč evrov škode.

27. 8. 2016 nekaj pred polnočjo so bili policisti PU Ljubljana obveščeni še o enem požaru na območju Vrha pri Višnji gori. Ugotovljeno je bilo, da je gorel lesen objekt, kjer so bila zložena drva in kjer je bil parkiran osebni avto, katerega pa so uspeli odpeljati stran. Na podlagi zbranih ugotovitev, je do požara prišlo v notranjosti objekta, v katerem pa ni električne napeljave oz. grelnih teles, vsi zbrani podatki kažejo na sum storitve kaznivega dejanja.

Policisti v vseh primerih s preiskavo nadaljujejo, med drugim preverjajo tudi sum, da so dogodki med seboj povezani.

(foto: PGD Stična)