FOTO: Nesreče na sončen dan

FOTO: Nesreče na sončen dan

-
0 677

Čeprav je bil sončen dan in razmere za vožnjo dobre, se je zgodilo kar nekaj nesreč. Dve v popoldanskih urah tudi na dolenjski avtocesti.

Ob 13.31 je na avtocesti Grosuplje–Ivančna Gorica v bližini vasi Zg. Duplice voznik z osebnim vozilom večkrat trčil v brežino in ograjo tako močno, da je motor iztrgalo iz vozila. Posredovali so gasilci GB in PGD Grosuplje, ki so vozilo postavili na kolesa in umaknili s ceste. Razlite tekočine so počistili. Poškodovanega voznika so prevzeli reševalci. Cesta je bila zaprta do 15. ure. S PU Ljubljana so sporočili: ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila znamke  Fiat stilo wagon vozil po avtocesti in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom ter trčil v obcestne smernike, ob robu vozišča, nato pa še v travnati nasip in zaščitno mrežo pred divjadjo. Od tam pa ga je odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstalo prevrnjeno na levo stran. Voznik je bil  preizkušen z elektronskim alkotestom,  ki je pokazal 0.43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil za kršitev 45. in 105. člena ZPrCP na kraju izdan pl. nalog.

Ob 15.11 se je na avtocesti A2 pred izvozom Kronovo, občina Novo mesto, kombinirano vozilo zaneslo po cestišču in trčilo v odbojno ograjo. Na kraju so bili gasilci GRC Novo mesto vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe. (FOTO)

Ob 11.57 je v naselju Bizeljsko, občina Brežice, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in obstal na brežini. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo in se prepričali, da iz vozila ne iztekajo nevarne snovi. Reševalci NMP Brežice so voznika, po nudenju ustrezne pomoči prepeljali v SB Novo mesto.