FOTO: Zelo boleča izkušnja z električnim pastirjem

FOTO: Zelo boleča izkušnja z električnim pastirjem

-
63 4532

V redakcijo smo prejeli pismo bralke, v katerem opisuje izredno bolečo izkušnjo, ki jo je doživela na eni izmed večjih novomeških kmetij.  Z družino in hišnim ljubljenčkom so imeli bližnje srečanje z ‘nedolžnim’ električnim pastirjem. Vsaj takšne izkušnje sem imel v mladosti tudi sam. A dogodek, ki ga boste prebrali v nadaljevanju, je z mojim izkušnjami, čisto nasprotje.

Kot ljubitelji narave in živali so se še eno nedeljo odpravili na ogled kmetije in vse kar jim kmetija nudi. A niso vedeli, da se jim bo nedelja spremenila v pravo grozo. V nadaljevanju objavljamo bralkino ‘tresočo’ izkušnjo.

V poplavi nemarnih lastnikov, ki pustijo svoje živali nemočne, je tukaj moja zgodba, ki mi je danes vzela nekaj let življenja zaradi prestane groze. Sprehod kot vsak s sinom, ki bo star 3 leta in hčerko, ki šteje 15 mesecev ter zlato psičko. Ko se prelepo nedeljsko jutro prevesi v grozljivko. Kot vsaj enkrat tedensko, je tudi danes moj malček prosil da gremo pogledat živali. Najprej smo pogledali krave, teličke in konje. Potem pa smo se odpravili višje, do njima tako ljubih kozic in pujsov. Kot vedno je naša psica navdušeno tekla k ograji, kjer jo je že čakala koza, ko je naenkrat začela cviliti, lajati in ob tem se je s karabinom povodca še zataknila za žico. Nič hudega sluteč sem stopila do nje, da bi jo rešila. Takrat pa sem ugotovila,da so napeljali el.tok. Treslo je mene in njo.

V paniki sem poskušala odpeti povodec, kar pa ni šlo, nekako mi je po groznih minutah uspelo sneti ovratnico. Psica je obležala na tleh v svojih izrebkih, ni me sram priznati, da je tudi meni ušlo v hlače. Zraven mene zgrožena, objokana otroka.Vmes sem klicala na pomoč, vendar nikjer nikogar, samo tišina. Dvignila sem psico in prosila mojega velikega junaka, da prime hčerko za roko in gremo skupaj k avtu. Naložila sem jih, medtem se je pripeljal zaposleni in šel z nami nazaj izklopit električnega pastirja, tako da sem snela še povodec z ovratnico in opazila da sem tudi jaz vsa krvava. Noht na palcu je bil odtrgan. Preventivno še na urgenco, kjer sem pustila pol nohta in v zameno dobila injekcijo proti tetanusu in vmes še klic veterinarju, ki je zatrdil,da bo s psico vse v redu. Naj povem, da sem vedno previdna in spoštljiva do el.pastirjev, vendar nikoli ni bilo nikjer nobenega opozorila, čeprav sem tudi danes podzavestno iskala, če je kje kaj označeno in nikjer nič. Ko smo se končno peljali proti domu, je sin začel jokati in govoriti: “mami ne več na kmetijo.”

Naj povem še to,da sem se res polulala v hlače pa sem “velika” punca. Dejansko smo imeli veliko srečo, da ni hči prva stekla k mreži, ali sin, ker velikokrat neseta kakšno jabolko. 

Dodajam še, da je zaposleni el.tok izklopil v omarici, kjer pa dvomim, da imajo napetost zmanjšano samo na dovoljenih 12 voltov. Tudi glede na to, da je našo psico metalo po zraku od bolečin, vem da se to ne bi smelo zgoditi pri dovoljeni napetosti. Tudi, ko je tok izklopil, da sem odpela povodec z žice, me je še vedno, čeprav blažje streslo. Opozoril o električnem pastirju ni nikjer, čeprav so povsod. Načeloma pazim da se otroka ne dotikata, vendar na zgornjem dvorišču pri malih kozah in perjadi tega nikoli niso imeli vklopljenega,pa smo bili običajno 2x tedensko najmanj tam, je še zapisala bralka.

Tudi danes, dan po dogodku, je električna omarica ostala odprta.

Dodajmo še nasvet KGZS:
KAJ VSE MORAMO UPOŠTEVATI PRI POSTAVITVI ELEKTROOGRAJE, DA BO NJENO
DELOVANJE UČINKOVITO IN OBENEM NE BO POVZROČALO MOTENJ V
TELEKOMUNIKACIJSKEM OMREŽJU:
Pašni aparat in ozemljitev aparata:
– Obvezna je uporaba atestiranih pašnih aparatov z oznako CE, ki so zavarovani
pred povzročanjem elektromagnetnih motenj.
– Pašni aparat se mora uporabljati izključno po navodilih proizvajalca.
– Moč oziroma energijo impulza pašnega aparata izberemo glede na velikost
ograje in vrsto živali. Ne izbiramo močnejšega aparata, kot ga potrebujemo.
– Ozemljitev pašnega aparata mora biti samostojna in ločena od vseh ostalih
ozemljitev in tudi od telekomunikacijskih kablov, ki potekajo zemeljsko in od njih
oddaljena vsaj 10 m. Zahtevan odmik je pomemben tudi zaradi varovanja pred
udarom strele. Za učinkovitejšo ozemljitev izberemo vlažno mesto. Ozemljitev
pašnega aparata lahko izvedemo s pocinkanimi cevmi (3-6 kosov), ki jih zabijemo v
zemljo ali pa z valjancem (12-15 m dolžine).
– Priključitev pašnega aparata na ograjo mora biti izvedena s kablom za visoke
napetosti s povišano prebojno trdnostjo vsaj 10.000 V. Ta kabel naj bo položen v
zaščitno cev iz izolacijskega materiala. Če položimo priključni kabel v zemljo, mora
biti kabel obvezno položen v zaščitno cev iz izolacijskega materiala. Uporaba
običajnih kablov za napetosti 230 V za priključitev pašnega aparata na elektoograjo ni
dovoljena.
– Priključni kabel ne sme potekati vzporedno s telekomunikacijskimi ali
elektroenergetskimi kabli. Priključno mesto na elektroograjo naj bo vsaj 20 m
oddaljeno od telekomunkacijskih kablov in telekomunikacijskih omaric.
– Pašni aparat mora biti zaščiten pred vodo.

 • mislm, ka vsi kr vsepovsod lutajo dans? sej je bla ubistvu sama kriva…

 • Se strinjam Martin Mislović….. boleče in pretresljivo ali ne….
  Pastir je tam z namenom….

 • Verjetno se je to zgodilo na posestvu nekoga, ki ima vso pravico vklopit pastir za varnost živali. A mora dat javno na TV in radio, da bodo “sprehajalci” obveščeni? Mislim mal pazite, če vidite, da je ograjeno otroke opozorite in se sami najprej prepričajte.

  • Pa psa na špago – nima se kaj prosto sprehajat okoli živali!

  • Ma psi letajo čist na freestyle okoli, jst pa mojega reveža na povodcu…

 • Verjetno se je to zgodilo na posestvu nekoga, ki ima vso pravico vklopit pastir za varnost živali. A mora dat javno na TV in radio, da bodo “sprehajalci” obveščeni? Mislim mal pazite, če vidite, da je ograjeno otroke opozorite in se sami najprej prepričajte.

 • pac, da kozice ne gredo ven/ljudje pa noter, pa naj prasa lastnika ce lahko pogleda zivali, ne pa da kar hodi po privat zemlji

 • Nč se ne jokat in tudi ne razburjat. Ograjenih živali sigurno ni streslo. One že vedo do kje grejo lahko varno. Vsak državljan ve kar je njegovo in kar ni. Pa še vsak pes mora biti v naravi na povodcu z zaščitno mrežico na gobcu. Kot lastnica psa bi to morala upoštevati, ne pa se zgovarjati na pastirja. res poučen dan je mela ta gospa. 1:0 za pastirja.😆😆

  • Popolnoma se strinjam. Ta baba pa malo bluzi. Najprej pove, da je spoštljiva do el. pastirjev, potem pa, da ni nikjer opozorila. Vsaka krava ali koza ve, da je el. pastir nevaren, tako vklopljen kot tudi izklopljen, ker se nikoli ne ve kdaj je pod tokom.

  • Nobene zascitne mrezice ne rabi. Pripet mora biti pa na javni povrsini.

  • Vesna Plavec včash je blo v zakonu da tut psi na baterije lohk ugriznejo, zato je bla mišljena zaščitna mrežica za vse pse. A so to umaknili iz zakona?

  • zgleda da se baba še ni srečala z el.pastirjem kaj pa šlata kaj ni za njo

  • Točno tako. Vsak dan grem s psom…no ja bolj mejhnim psičkom na sprehod mimo krav in konjev in koz…kužek na povodcu tudi zaradi tega, ker ima svoje fore in mi lahko pobegne, predvsem pa, da se ne zgodi kaka neumnost…spoštujem posest in lastnina drugega…

  • Marija Dorbež malo je takih ki vedo kako in kaj…

  • Alojz žal, točno tako potem je pa javkanje…

  • Alojz Konda jst ne vem od kje vam ta podatek. Pri nas ni nikjer uzakonjeno, da bi pes moral nositi nagobčnik ali pa karkoli drugega čez gobec. Privezan mora biti na javnih površinah, na zasebnih je lahko spuščen, če vam lastnik tako dovoli.

  • Vesna Plavec v zakonu tm okoli leta1995 je blo samo za velike in krvoločne pse. Potem pa je bila enkrat debata da se bo uzakonilo za vse. Vprašal sem če je to res, ne pa da je obvezno.

  • Ja Vesna, a lastnik ji kot kaze ni dovolil. Ce bi ji dovolil, bi verjetno tudi vedela, da pastir ni za slatat. Pes mora biti na povodcu tudi tako v naravi, da ne preganja tudi divjih zivali od zajcev itd, ki jih je polno tako na podezelju. Skratka dobila je to kar je iskala cisto po svoji krivdi.

 • Nimam kmetije, nimam el.pastija, ampak ko tole berem se mi obrača…. ženska božja, treba je uporabit min razuma.. Če že hodiš po privatni lastnini in stikaš okoli poglej kam stopiš in česa se primeš …. po naši zakonodaji morajo biti tudi psi na povodcu …. ampak potem so pa vsi drugi krivi… mal pameti v glavo in bo svet takoj lepši in prijaznejši …

 • V pastirju z zivino nimajo firbci in sprehajalci kaj iskat.pastir je pa zaradi varnosti zivali.tako divjih in domacih

 • A boga boga…. kaj pa jemlje s seboj psa na kmetijo,če ga ne mora držat ob sebi, naj ga doma pusti! Bogi pes, je moral trpet zarad neodgovorne lastnice!

 • Pa una je dobra:” kjer pa dvomim, da imajo napetost zmanjšano samo na dovoljenih 12 voltov. Tudi glede na to, da je našo psico metalo po zraku od bolečin, vem da se to ne bi smelo zgoditi pri dovoljeni napetosti. ” Ha, ha… Napetost je nekaj TISOČ voltov, ne pa 12! Pa v tej omarici, ki ste jo slikali, gospa, ni el. pastirja ampak samo dovod prek varovalk in omrežne vtičnice.🙄

  • Amper in Volt je velika razlika. Res me zanima kdo bi si napeljal 220v v ‘pastirja’. Ce bi bilo kot pravis…..pes ne bi vec lajal in gospa ne bi napisala kar je…..

   • Dominik

    Vladimir, voltaže v električnih pastirjih varirajo med 5000 in 11000 Voltov, zato tudi tako “vseka”, vendar je tok (amperi) skoraj ničen in posledično ni nevaren za organizem.

  • Dobr da sm js pol se ziva, ko sm pa tokrat prjela pastir ki je pod nekaj tisoc voltov napetosti, ane Melita 😂😂

  • Dobr da sm js pol se ziva, ko sm pa tokrat prjela pastir ki je pod nekaj tisoc voltov napetosti, ane Melita 😂😂

 • Nisem vedela da obstajajo še taki bedaki da nevedo da ce je ograja notri pa živali da je potem tudi pastir vklopljen. Vsaj pri nas je tako. Že res da te strese. Ubilo pa nebo nikogar. Prav nasmeh mi je šlo ko sem brala tvoje jokanje in stokanje. Upam da ti je to šola za vedno

 • Je še dobro prišla skozi…Dva majhna otroka pa še psa na povodcu…ja kaj pa misliš,draga ženska…Popolnoma neodgovorna si….in nisi se zastojn poscala..

 • Ja, previdnost ni nikoli odveč. Tudi otroci to vedo, ker jih tako učimo.

 • Jaz bi pa dodala še to, da brez soglasja lastnika nima kaj nosit hrano živalim.

 • Kam pa rineš tam kam ti ni treba.Tudi sam imam pastirja na elektriko pa to ni moj problem če se kdo nanj natakne.S psom pa se sploh ne hodi v bližino pasočih se živali.Vsaka šola te kaj nauči,ta je bila boleča, a očitno uspešna

 • Prvo…ce vidis ‘pastirja’ ne hodi blizu…zdrava kmecka pamet ( sploh ne ce imas 2 majhna otroka). Psa imej na povodcu non stop – kontroliraj ga! Ali pa ne hodit ob pašniku na sprehod. Tudi sam imam otroka…okrog hise imamo konje in govedo na paši….in pač treba bit previden….tako pač je. ‘Ali pa vsi ostanimo doma….ker na cesti je promet….’

 • adio pamet..to je pa to ko se mestni prpelejo gledat živali a sami se neznajo brzdat. jebiga..pes jih je fasal..pr nas bi jih še mičken bol.. drugič naj pesa pusti doma pa bo mir..mislim kake objave..pastir je zato da živina ne pobegne in tudi zato da jih druga živina(človek-psi) ne moti na paši.. sam tablce za pastirja bi pa lahk ble obešene..to je edino v čemer se strinjam.

  • Zakaj tablce? Da trese? Sej tut mora!!! kaj ti tut stikaš po tujem premoženju? Sebe ščiti ne pa budal ki ti okol lazjo…

  • Alojz Konda ja jaz mam tablce gor..ker po zakonu morjo bit.. pa opozorilni trak..jebiga..mam lublančane za sosede..pa še kak brihtn bi se najdu..

  • bugi psu niti opozorilna tablica nič ne pomaga razen če je pismen, lastnica pa je pač dobila, kar je iskala, saj ni tak hudo

  • Bugi Majstr pa so potrebne po zakonu? Čigava pa je zemla? Tvoja? Kaj vam zdj ni jasno? Naj bo tm kje je njegovo i naj ne sere po drugih. Jest mam svoje in vem kaj mam, po tujem pa ne lazim in stikam naokoli. Spoštujem lastnino pa čigava že je. Eni vlagamo v nepremičnine vse prihranke, drugi pa preživijo dneve na zabavah in na dopustih. Tut oni bi lohk meli svoj košček zemlje, sm brez brige pa ne gre.

  • Alojz Konda mislim da je po zakonu nujno imeti tablico za el pastirja.. sam nevem na kolk metrov more bit postavljena.. Aleksander Kobetič morda ti veš?

  • Bugi Majstr sej ni fora v el. pastirju pa v tablcah pa nevem kaj še. taka brezbrižnost in lahkomiselnost pa je poučna kot je prikazano v prispevku.

  • ja sej..pojnta pastira je v tem da negre noben čez.jaz mam ovce in koze na 2 žicah pa se nobena ne upa čez. tut srne in medo je že pogruntal da ni dobro it do žice. pa noben od njih nezna brat..sam..hudičevo vejo kje je meja..:p tko ko se bo ta pes in lastnica zapomnila da žica ni brezveze tam postavljena..ima svoj namen ki ga dobro opravlja..

  • nimam pojma lahk kje pogledam jaz nimam nobenga opozorila

  • Za koze in ovce je naj močnejši pastir 😁, saj ni čudno da je hlače napolnila😀! Otroci nisi nič krivi, tud tablica ne bi pomagala, ker so premajhni da bi znali brat! Mama je pa adijo ko tiste kokokoši na drugi strani ograje V kolikor pastir ni ob cesti, pločnikih in površinah ki so namenjene ljudem, polj ne rabi bit tablic! Če mi pa kdo najde kaj drug zakon …. me pa naj razsvetli !

  • Jaz bi kar verjel, da morajo bit za nekatere mescanske butle kake table, ker to, ko pride tak narod na podezelje je kot bi spustil mlade telice na paso tam na gmajno. In, ce se komu kaj zgodi so takoj z odvetniki pri kmetu. Al to danasnje mamice in ocki, ki niso nikol prej vidli npr konjev, krav itd, mislijo, da so to plisaste igrace. To kar otroke spustijo konju pod noge… Moja mama je delala od malih nog s konji po njivah, pa me je ze kot malega smrkavca naucila, da konj ima v eni sekundi 99 misli… Je lahko se tako prijazen, ga lahko useka en obad in strese z nogo in tresci otroka po glavi in…tudi ubije ga lahko. Ko gledam tako, kako danes spuscajo otroke k zivalim, je se sreca, da ni se vec nesrec.

 • Pastir je na privat zemljiscu in tam je z vzrokom in brez dovoljenja lastnika nimamo kaj poceti na njihovem zemljiscu

 • zakaj so slike omarice z vtičnico?

 • Gledaj od daleč, psa pa na povodcu!

 • Pač mestna srajca, ki ne ve, da električni pastir trese. 😀 To, da bi morala imeti psa na povodcu in da naj se živalim na paši ne bi prinašalo dodatne hrane, je pa kar pozabila omenit. 🙂

 • Haha, ta pa je…da ne recem kaj. Evo, zaradi takih morajo biti pa danes za vsako stvar navodila, opozorila, prepovedi in ves hudic. Ze pri eni zlici morajo bit navodila, da ni za v rit vtikat 😉 Zaradi takih najebe potem nekdo, ki ni nic kriv, ima zivali v ogradi, da jih lahko pase,…samo se kake “zivaloljubce” naj pridobi na svojo stran in bo sedaj kmet oz lastnik placal kazen, zakaj nima zivali na “svobodi” brez ograje oz zice. Fdv-jevska in ameriska prekleta logika, ni kaj. Po moje je bila sama, eno razvajeno derisce se par let nazaj, oz je se in misli, da sedaj tudi otrokom in stirinoznem prjatlcku lahko vse dovoli. Ko dobi pa lekcijo, pa jok in stok ter tozarjenje. Zaradi take poskodbice bi bilo mene sram it k zdravniku…seveda ona je sla, ker si obeta sedaj kako dobro odskodnino, zato je tudi izkoristila DN, da objavi to. Sedaj se naj samo ta lastnik boji, da nav dobil kake kazni, ker na svojem posestvu nima prilagojeno za mescansko srajco vse po “JUS”u. Pastir premocan? Kako pa ve, da je premocan, ce sploh nikol prej ni prijela za pastirja? Mi smo imeli ze vec kot 30 let nazaj takega na 9 voltno baterijo in, ko je usekal, bemu, si ga cutil skozi do srca. Ko smo bili mulci smo se kosali kdo si ga upa prijet…al pa z eno roko prijel prijatelja, z drugo za zico, da je potem njega usekalo 😉… Je sel nas nemski ovcar pod zico in se dotaknil z repom, je tulil se par minut… Bemu, kaj sem povedal, me bodo “zivaloljubci” tozili, da sem mucitelj zivali 😉 Skratka, eno mescansko derisce, ki jo verjetno se najbolj moti to, da niso zivali “svobodne” brez ograde… po moznosti je se kaka vegeterijanka, da jo se dodatno moti zivinoreja in sedaj hoce na tak nacin zasrat kmeta. Upam, da jo potem kmet ovadi, ker je hodila po njegovi zemlji, preplasila uboge zivali, ni imela psa na povodcu in ker je kot slaba mati, svoja dva otroka izpostavila veliki nevarnosti. Da sem jaz lastnik medija, ji niti nebi kaj takega objavil.

 • Ja, imate vsi prav. Na Bajnofu pa res nima kdo kaj počet. Za dijake naj organizirajo pouk kar v piceriji, mlekomat prestavijo v Plavo laguno, pa bo zadeva rešena. Pa strogo prepovedat približevanje šoli!!!

  • Kaj si ti eno budalo. Dijaki kmetijske šole vedo kaj je el. pastir, ljudje vedo kaj je mlekomat, takim budalam k je pa ta ženska pa je treba gibanje omejit.

  • Budalo si po tem takem tudi ti….. Kako lahko sodis nekoga, ki ga ne poznas…..
   Me zanima ce bi bil folk tako zgovoren iz oci v oci.

  • Katja, dej pust ga, sej vidiš da je iz Semića 😂

  • Katja kaj bomo pa zdj zarad ene ženske k ni vedla kulk pastir strese vse po njej rihtal? Gorazd bi pa kr vse od ograje odmaknu al prepovedu. Malo šole tisti ženski ni pa čist škodlo. Vem kulk pastir strese- pol minute se nism s tal premaknu, dva dni vse mišice bolele k sm se po nerosnosti našega pastirja dotaknu.

  • …in še danes se vam pozna

  • Škoda se to ni men nardil js bi jih stozil …sploh ker tabla mora bit jebiga tak je zakon table ni torej ☺☺ …pa kaksne komentarje nekateri pisete da bi mogel pes imet nsgobcnik pa take oslarije ..budale blesave

  • Lojz bi vrjet pustu psa da naj ga skur na pastirju….. Ne razumem kakšno šolo bi potem rabila Erika, da je rešila psa…. Pes se je pač zaplel v žico, kaj naj bi ga pustila….al kva?!
   Nekdo pač bolj prenese, drugi manj….
   Matr znate bit žleht kadar to ni treba

 • V našem bananistanu bo nazadnje kriv kmet, ker ni napisal, da pastir trese in ne babura, ki je mislila, da lahko počne karkoli. Mislim, da bi moralo biti samoumevno, da pastir ni postavljen tam le za okras, ampak, da odganja živali in se ga zato ne dotika. A mora v naši državi res vse pisat?

 • Pac se je zgodilo kar se je in nic ne bi skodilo ce bilo kaksno opozorilo…..
  Me zanima kako bi se vsi vi odzvali ce bi se to vam pripetilo

  • Katja, daj ne seri sedaj se ti. Take in se hujse stvari smo ze doziveli, pa nismo jokcali po medijih. Ko smo bili mi mali smo se vozili s kolesi vse povsod..tudi cez kaksen travnik in takrat so bile samo tanke zice da jo marsikdaj se videl nisi, da je napeljana..in ko si zapeljal v zico se je ta napela kot elastika in te je se kar en cas rukala dokler si se izmotal ven. Pa je kdo umrl? Je kdo delal iz tega dramo? Pac iz tega smo se naucili kako naj sami pazimo na svoje zdravje in varnost. Danes pa mora biti vse v opozorilih na travnikih, cestah ulicah.. zato pa narod ne zna nic vec razmisljat s svojo pametjo in je cedalje bolj… Vsi z izobrazbami, a butasti stokrat bolj kot vcasih. Pa vprasaj se, kako bo zgledalo podezelje po njivah, ce bo vse v nekih opozorilih – kolk bo to enga onesnazenja. Tukaj pa res ni bilo nic spornega…pastir nima 220 V da bi bil smrtno nevaren, da se ji je pa pes zaplel v drat pa kaze tocno na to, da ta zenska al kar je nima nobene svoje logike, da bi lahko predvidela, da se ji lahko ovije okol zice..in da si tudi ona zadre prst v zico kjer je zavezana. To si naj vsak vzame za eno izkusnjo vec, ne pa za jokcanje po medijih in iskanja kakih odskodnin na racun tistih, ki morajo mislit na delo, ne pa kako se ne bodo ujeli v “kako” past, ki jim jo nastavi neka nespametna mati, da na koncu se kako odskodnino zahteva… To je res, cisto amerisko primitivno razmisljanje nekaterih. Nekaj drugega bi bilo, ce bi bil pastir cez javno pot ali na delu kjer ni njihovo. To je lih tako, kot bi se nekdo pijan zaletel v vaso ograjo ce jo imate okoli hise na svoji zemlji in potem vas tozil ali vlacil po casopisu zakaj jo imate tam postavljeno. Vidis, do tega lahko pride, ce boste take ljudi “razumeli”, da se na svoji zemlji ne bos smel imeti tistega kar ti pase al kar ti olajsa zivljenje. Vazno da ga ti olajsas drugim, a ne?

  • Lej tut men se zdi mal pretirano objavljanje tega tu, ampak sigurno pa ni potrebe, da zensko napadate ko majmuni na banane….
   Vidim da Sloveniji bolj odgovarjajo clanki slo novic, kjer se dobesedno delajo budale iz prebivalstva, kot pa tole, kar bi lahko vzeli kot opozorilo…
   Kot sem ze rekla…. Tu na druzabnih omrezjih ste vedno vsi nesramni na pas mater…..

 • Katja, mislim, da so vsi le na pol prebrali, je pa res, da v članku ne piše, da se je to zgodilo na Kmetijski šoli Grm, ki se šteje za turistično območje, kjer lahko vsak pride pogledat živali, še več, šola sama vabi na obisk

  • Vidim ja, očitno se je takim člankom – dogodkom potrebno smejat….. Eh ne da se mi več s takimi brezcutnezi ubadat…. Oprosti….
   Vidim da šoja od ženske Mirela, dobi več sočutja, vidš, pa na moških tudi ni nikjer označeno ‘pozor, lahko te usipa okol kepe, če se boš kurbala okol in okrog’ 😉

 • J