FOTO: Neža Erpič z mednarodnim uspehom

FOTO: Neža Erpič z mednarodnim uspehom

-
0 185

Mlada trinajstletna novomeška gimnastičarka Neža Erpič, ki od leta 2018 trenira v ljubljanski Zeleni Jami pri trenerju Andreju Mavriču, se je v spomladanskem delu tekmovalne sezoni udeležila dveh mednarodnih tekmovanj. Konec marca je tekmovala v avstrijskem Innsbrucku, kjer je v svoji kategoriji osvojila odlično peto mesto v mnogoboju. Neža, sicer članica mladinske državne reprezentance, je najboljši rezultat dosegla na dvovišinski bradlji, kjer je bila tretja, šesti rezultat na gredi ter sedmi na parterju. Na tekmovanju so nastopile predstavnice Avstrije, Češke, Švice, Velike Britanije in Slovenije, ki so tekmovale za svoje klube. Z ekipo Gimnastičnega društva Zelena Jama so dekleta osvojila tretje mesto.

V aprilu je Neža nastopila na mednarodnem tekmovanju Zelena Jama Open v Ljubljani. Na letošnjem tekmovanju so nastopila dekleta iz Rusije, Slovaške, Romunije, Avstrije, Češke, Slovaške, Hrvaške ter predstavnice Slovenije. Neža je tokrat nastopila v ekipi Slovenije, skupaj z reprezentančno kolegico Zalo Bedenik iz Maribora in Hano Golob iz Ljubljane. Dekleta so bila med 22 ekipami osma. Neža se je med 65 tekmovalkami uvrstila na izvrstno trinajsto mesto, med slovenskimi predstavnicami je bil to drugi rezultat.

Minulo soboto je tekmovala na Pokalu Slovenije v športni gimnastiki v Ljubljani. V kategoriji mladink je osvojila odlično drugo mesto v mnogoboju, na posameznih orodjih pa prvo mesto na parterju in drugi mesti na dvovišinski bradlji ter gredi.

Neža je po lanski nekoliko slabši sezoni zaradi poškodb, ponovno v slovenskem vrhu v svoji kategoriji. Z odličnimi rezultati na letošnjih tekmovanjih si je tako zagotovila udeležbo na Evropskem olimpijskem festivalu mladih (EYOF 2019) v Bakuju (Azerbajdžan), kamor bo s slovensko reprezentanco odpotovala konec julija.