FOTO: Ni kriminal, ampak nekateri lahko vse

FOTO: Ni kriminal, ampak nekateri lahko vse

-
0 4639

Ja, tako je v Sloveniji, dokler si nekateri izvoljeni zatiskajo oči, še sploh pa, ker niso blizu in tega niti ne vidijo in ne poznajo. Tudi v Novem mestu lokalna politika naredi premalo, da bi večdesetletno problematiko rešila. Pač pa z oblastmi tam v Ljubljani igra nekakšen ping pong. A med to igro je znan zmagovalec, ki meni nič, tebi nič, osvoji vse nize, brez kazenskih točk.

Vse je fino, vse je fajn. In to dobro vedo izbranci in tisti o katerih pišemo. Spet nestrpno? Ne, to je realnost naše družbe.

V Sloveniji je še vedno preveč ljudi, ki iz meseca v mesec komaj preživijo, pa čeprav delajo. In marsikdo bi šel v ribičijo, da bi si lahko privoščil brezplačni obed. Ampak to, v današnji družbi ne gre. Vse je namreč treba plačati, mislim na dovolilnice, kar je tudi prav. Ampak nekateri se tako kot na vse ostale zakone v demokratični državi požvižgajo.

Tokrat Vam pokažemo ribolov na t.i. peš oz. kolesarski poti v Mestni občini Novo mesto, slednja si namreč prizadeva za omenjene poti. Lokacija je večini Novomeščanov znana.

Poleg kombija, ki ni prišel peš, ali bi ga nosili oz. s kolesom pripeljali do lokacije, so udeleženi tudi ljudje oz. rbiči. Vsi najverjetneje tudi z ‘dovolilnicami’ za ribolov. Gre za pravo oazo tihožitja, sobivanja, integracije in še kakšne izraz bi lahko dodali v demokratični družbi za pridobivanje cekinov.

In ker je v teh dneh postalo tudi vreme poletno, reka Krka je toplejša, bo kmalu zaživela tudi plaža na Otočcu. Boste tudi Vi tam? Ne verjamem. 😉