FOTO: Nova čutna pot v enoti Ciciban

FOTO: Nova čutna pot v enoti Ciciban

-
0 490

Oktobru v Vrtcu Ciciban Novo mesto pravijo kar mesec otroka. Čeprav teden otroka uradno poteka le sedem dni, se namreč številne dejavnosti, s katerimi vsaka skupina otrok po svoje obeleži prazničen teden, vrstijo preko celega meseca.

Sončni jesenski dnevi so nam omogočali obilo raziskovanja tako na našem igrišču kot na sprehodih po okolici vrtca in izletih v gozd. Bivanje na prostem na našem igrišču pa je obogatila tudi nova čutna pot pod smrekami, ki sta jo zastavili vzgojiteljici skupin Muce in Pikapolonice, pri njenem nastajanju pa so po svojih močeh sodelovali tudi otroci, ki so nabirali naravne materiale za različne podlage.

Novo pridobitev, ki jo bomo sezonsko dopolnjevali, z veseljem preskušajo otroci med bivanjem na igrišču. Spodbuja jih k čutnemu učenju na prostem, občutenju, prepoznavanju in spoznavanju različnih materialov.

Nad potjo nastaja še en nov kotiček za raziskovanje: med vrbami. Zasadili smo jih v krog, ko bodo zrasle, pa nam bodo morda nudile varno zavetje in novo izkušnjo čutnih zaznav.

Besedilo in fotografije: Irena Novak, vzgojiteljica​