FOTO: NTK Krka še naprej uspešno

FOTO: NTK Krka še naprej uspešno

-
0 35

Trojica Cvetko, Hribar in Novak je imela v drugem kolu prve slovenske lige v Drgančevju bistveno več dela, kot kaže rezultat. A igralci NTK Krka Novo mesto so v težki tekmi proti dobrim gostom po dveh urah dokazali, da igrajo zbrano tudi v najtežjih trenutkih.

V prvem srečanju je Hribar proti Roscu zmagal s 3:1, Cvetko je domačo ekipo povedel v vodstvo 2:0 (igral z Grampovčnikom, 3:0), nato pa se je začela pravcata mala drama. Novak je proti J. Slatinšku izgubljal 0:2, a zmogel mirne živce in v nadaljevanju v stilu preizkušenega mojstra ugnal starejšega tekmeca. Za mizo sta v četrti igri stopila Cvetko in Rosc. Ko je po 0:2 za gosta kazalo, da se zna zgoditi podoben preobrat kot med Novakom in J. Slatinškom, je krkašu zmanjkalo sreče in odločilni niz za morebitni preobrat je izgubil na 12:14. Hribar je v srečanju z J. Slatinškom začel v velikem stilu. Prvi niz je dobil 11:1, v drugem povedel s 4:1, nakar je povsem popustil in izgubil tudi tretji set. Ostala dva je dobil na razliko (13:11 in 12:10). Podobno izenačen dvoboj smo gledali med Novakom in Grampovčnikom. V odločenim petem setu preobratov je Novak vendar znova zbral dovolj pozornosti in ga dobil 12:10.

V 3. kolu prve slovenske lige NTK Krka v soboto gostuje pri NTD Kajuh Slovan. V Ljubljano prihajajo Novomeščani kot favoriti, a se zavedajo, da bo srečanje vseeno terjalo zelo resen pristop.