FOTO: Ob začetku zime koncert MePZ Pomlad

FOTO: Ob začetku zime koncert MePZ Pomlad

-
0 147

PoPmlad – Slovenska popevka ob 25-letnici delovanja MePZ Pomlad – to soboto, 2. decembra, v Športni dvorani Marof, Novo mesto

To soboto, 2.decembra bomo v Novem mestu priča pravemu glasbenemu spektaklu. Mešani pevski zbor Pomlad Novo mesto, 12 gostujočih glasbenikov in trije gostujoči pevci bodo prepevali največje hite iz zlate dobe slovenske popevke. Pomladniki obljubljajo pravi praznik slovenske glasbe in večer poln emocij.

Minilo je že dolgih 13 let odkar so Pomladniki obnoreli Novo mesto z izvedbo priljubljenih pop rock uspešnic v spremljavi številnih novomeških glasbenikov. Bila je pomlad leta 2004, ko je prvi koncert PoPmlad do zadnjega kotička napolnil vrtove Dolenjskega muzeja in ustvaril prečudovito glasbeni večer. Takrat so Pomladniki izvajali hite glasbenih zasedb kot so The Eagles, The Beatles, Abba, Beach Boys… pri izvedbi glasbe so jim pomagali priljubljeni novomeški glasbeniki. Koncert je bil tudi posnet in predvajan ne novomeški televiziji Vaš kanal, v živo pa je potekal prenos na radiu Studio D. S tem koncertom je Pomlad zborovsko petje močno približala mladim pevcem in številni so se zboru kasneje tudi pridružili.

Projekt PoPmlad so Pomladniki ponovili še dvakrat, leta 2006 in 2008. S takratnim repertoarjem so gostovali tudi v Ljubljani in postali prepoznavni v slovenskem prostoru. V kasnejših letih se je zbor posvečal drugačnim projektom. Udeležili so se številnih tekmovanj in dosegli veliko uspehov. V vrstah Pomladnikov se je v vseh letih zvrstilo preko 200 pevk in pevcev, ki so za vedno ostali del te družine. Letos, ko mineva 25 let odkar je bil zbor leta 1992 ustanovljen na pobudo Zveze kulturnih društev pa bomo ponovno priča izvedbi koncerta PoPmlad.

Četrta izvedba PoPmladi se zgodila 2. decembra v Športni dvorani Marof v Novem mestu. Tokrat nam Pomladniki pod vodstvom zborovodke Alenke Podpečan pripravljajo program, sestavljen iz največjih hitov zlatega obdobja slovenske popevke. Seveda so tudi letos k sodelovanju povabili številne novomeške glasbenike in goste pevce. Za glasbeno spremljavo bodo tokrat skrbeli: Godalni kvartet Corcoras – Marijan Dović (violina), Ana Arh(violončelo), Jera Rot (violina), Maja Bevc (viola) ter Miro Tomšič (bobni), Tomaža Koncilija (bas kitara), Dušan Pavlenič (kitara), Jernej Šuštaršič (klaviature), Marko Jenič (trobenta), Mojca Vegelj (flavta), Jakob Saje (klarinet) in Simon Rezelj (bariton saksofon). Pri izvedbi nekaterih skladb bodo gostovali pevci: Anja Pavlin(Tretji kanu), Gregor Strasbergar (MRFY) in Ana Čop.

Četrto izvedbo koncerta PoPmlad bodo številni Novomeščani zagotovo sprejeli z navdušenjem in napolnili Športno dvorano Marof ter tako skupaj obeležili 25. letnico delovanja tega pevskega zbora, brez katerega si dolenjskega zborovskega prostora praktično ni mogoče predstavljati.

Vstopnice so na voljo na TEJ POVEZAVI, bencinskih servisih (OMV, Petrol), v kioskih in vseh drugih prodajnih mestih mojekarte.si.