FOTO: Oba si zaslužita petko

FOTO: Oba si zaslužita petko

-
0 171

Darko Jorgić, član NTK Krke Novo mesto, ki se udeležuje velikega namiznoteniškega turnirja na Švedskem, znova navdušuje. V kategoriji U 21 je sicer prišel le do polfinala, kjer je res nesrečno izgubil z Lim Sin Hongom: kar dva seta na razliko.

A s svojo igro je napovedal, da bo bolje igral v članski konkurenci. Tu je v svoji skupini znova dokazal svoj nesporni talent. Japoncu, sicer klubskemu soigralcu Oikawi, se je oddolžil za nedavni poraz na odprtem prvenstvu Poljske (2:4), in ga v vrhunski predstavi odpravil s 4:1. Še boljši je bil v srečanju z Romunom Singeorzanom (gladko 4:0).

V nadaljevanju turnirja za preboj v glavni žreb med 32 najboljših je v prvem krogu premagal njemu neugodnega Francoza Lorenza 4:1, nato pa še Kitajca Liang Jingkun 4:2. Srečanje z neugodnim Azijatom je potekalo na visoki taktični ravni. Jorgić je v njem dokazal, da zmore in zna zdržati vse pritiske na tako odločilni tekmi. Pri vodstvu 3:2 v setih je Kitajec za izenačenje v setih povedel kar 10:5, vendar tudi to ni bilo dovolj za izenačenje. Član NTK Krke Novo mesto je zmogel sedem zaporednih točk in njegova trenerja Andreja Ojsteršek Urh, ki je s svojimi mirnimi nasveti mladega igralca pripravila na lepo zmago, je na
družabnem omrežju z zadovoljstvom komentirala v njenem značilnem kratkem in duhovitem slogu: »Pa smo začeli premagovati še Kitajce!« Kar je važnejše, je dejstvo, da je v 7 točkah Jorgić nasprotnika taktično nadigral v vsaki točki s 3 ali 4 udarci. Res vrhunsko! Za takšno predstavo si oba zaslužita – petko!, so sporočili iz NTK Krka.