FOTO: Oglje za igrala

FOTO: Oglje za igrala

-
0 358

V nedeljo, 2.julija, smo vaščani Zloganja v sklopu žegnanjske nedelje razveselili naše najmlajše in odprli otroško igrišče nasproti cerkve Marijinega obiskanja v Zloganjah.

Otroško igrišče je bilo postavljeno v okviru lanskoletnega vaškega projekta “Oglje Za Igrala”, s čimer smo zbrani denar od prodaje oglja namenili za otroška igrala. K sodelovanju smo povabili Občino, ki je delno prispevala za igrala in Župnijo Škocjan, ki je odstopila del zemlje, kjer so igrala postavljena.
Igrišče so, po krajšem kulturnem programu vaščanov in blagoslovu, otrokom slovesno predala v uporabo župan Občine Škocjan, g. Jože Kapler in idejni vodja, svetnik, ter predsednik oglarske sekcije Zloganje, Matej Krnc. Po odprtju igrišča se je prijetno druženje vaščanov in prijateljev nadaljevalo poleg oglarske koče, kjer smo vaški oglarji in ostali vaščani poskrbeli za hrano in pijačo. Sproščeno vzdušje in pozitivna energija nas je družila vse do mraka, kovali pa so se že naslednji projekti, ki se bodo do popolnosti razvili v naslednjih po dopustniških mesecih.

Hvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uresničitvi zastavljenega cilja. Pot je bila dolga vendar smo jo na koncu združeno premagali.

Danes majhni, jutri veliki.