FOTO: Ogromen plaz zgrmel na cesto in vozilo

FOTO: Ogromen plaz zgrmel na cesto in vozilo

-
0 310

Na Kolodvorski cesti pri cementarni v Trbovljah se je zjutraj okoli 7. ure sprožil plaz. Na cesto je padla tudi velika skala. Poškodovala je vozilo, v katerem sta bili dve osebi.

“Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da je plaz zasul cesto med dvema betonskima ograjama 3 do 5 metrov višine in v dolžini od 30 do 40 metrov. Na vozišču so velike skale in droben material. Plaz je zasul tudi vozilo, iz katerega je bila kmalu rešena potnica in odpeljana v SB Trbovlje, vkleščenega voznika pa so po daljšem reševanju nekaj pred 10. uro pra tako uspeli rešiti. Tudi njega so odpeljali v bolnišnico,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Kot so pojasnili tudi predstavniki občine, so na kraj dogodka takoj prispeli poklicni gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje, policisti in reševalci. Ko so rešili ujeta, je stekel ogled območja. “Skale, ki so pristale na cesti, so močno poškodovale vozišče in oporni zid cementarne, s tem pa se je poškodoval tudi vodovod mesta Trbovlje,” pravijo.

Motena oskrba z vodo

Pri pregledu stanja vodovoda je JP Komunala Trbovlje gotovila, da so območja spodnjega Bevškega, cementarne, železniške postaje in naselja Ob železnici, izpadla iz vodooskrbnega sistema vodovoda Trbovlje, ostala območja pa imajo vodooskrbo moteno. Komunala bo s prevezavami skušala zagotoviti vodo celotni občini in naselju Bevško, medtem ko bodo ostalim omenjenim območjem vodo zagotovili v plastenkah.

Glede na to, da Trbovlje dobivajo vodo iz doline reke Save in je ta vod poškodovan, je do sanacije le-tega pričakovati moteno oskrbo z vodo na območju celotne občine. Uporabnike naprošajo, da vode ne trošijo prekomerno.

Tudi brez elektrike

Ker so bili pod cesto tudi nekateri drugi vodi, so nekateri prebivalci ostali tako brez elektrike kot telekomunikacijskih povezav. “Prisojne službe skupaj z občino in Štabom Civilne zaščite Občine Trbovlje rešujemo nastalo situacijo. Cesta bo zagotovo zaprta več dni, lahko tudi tednov, zato obvoz v občino Zagorje poteka preko Slačnika, v občino Hrastnik pa preko naselja Čeče. Šlo bo za zahtevno in nevarno sanacijo,” pravijo.

(Foto: Dario Perić/DNS)