FOTO: Oprano nebo, pogled vse do Alp

FOTO: Oprano nebo, pogled vse do Alp

-
4 400

Prehod izrazite hladne fronte je poskrbel za očesno pašo. Namreč narava nam danes ponuja čudovit razgled. Z Dolenjske lahko opazujemo kaj ‘počnejo’ Gorenjci oz. občudujemo Alpe. Po četrtkovi vremenski idili pa nas čaka daljše obdobje nestanovitnega vremena. Snežilo bo predvsem v gorah, občasno pa lahko tudi ponekod po nižinah.

V petek bo pretežno oblačno. Zjutraj se bodo od jugozahoda pričele pojavljati padavine in dopoldne prehodno zajele večji del Slovenije, popoldne pa ponehale. Po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije bo večinoma snežilo, v vzhodni Sloveniji pa deloma deževalo deloma snežilo. Več padavin bo v južnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju do 5, v alpskih dolinah do -7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do okoli 9 stopinj C. Predvsem v Julijskih Alpah je nad okoli 1500 m velika nevarnost snežnih plazov.

V noči na soboto se bodo padavine spet prehodno okrepile, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo deloma snežilo. Padavine bodo v soboto dopoldne ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Tudi v nedeljo bo še spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Nekoliko topleje bo.