FOTO: OŠ Bršljin zmagovalka Varno na kolesu

FOTO: OŠ Bršljin zmagovalka Varno na kolesu

-
0 108

Na zaključni prireditvi programa Varno na kolesu, ki ga družba Butan plin skupaj s partnerji in podporniki izvaja že sedmo leto, je zmago letos slavila OŠ Bršljin in si tako prislužila glavno nagrado v višini 1000 €. Na drugo mesto se je uvrstila OŠ Prestranek, ki je prejela nagrado v višini 800 €, tretje mesto pa je zasedla OŠ Dobje z nagrado v višini 600 €.

Na prireditvi so bile razglašene šole tudi zmagovalne šole v okviru dodatne naloge “Na kolo za zdravo telo”. Največ kilometrov so zabeležili na OŠ Moravče. Nagrado, servis koles, ki ga poklanja partner programa Zavarovalnica Triglav, pa prejmejo tudi OŠ Poljane nad Škofjo Loko, OŠ Ivanjkovci in OŠ Trbovlje.

Pester program je povezoval Miha Deželak, za glasbeno popestritev pa je poskrbela odlična glasbenica Tinkara Kovač. Prireditve so se udeležili tudi nj. eksc. Bart Twaalfhoven, veleposlanik Kraljevine Nizozemske v RS, ki pozdravlja širjenje zglednih kolesarskih vrednot med mladimi, Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana, in dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda za šolstvo in šport, ki prav tako podpirata program Varno na kolesu, saj predstavlja pomemben doprinos k vzgoji mladih kolesarjev in kolesark.

Tomaž Grm, generalni direktor družbe Butan plin, ki projekt spremlja od vsega začetka izpostavlja: »Varnost predstavlja pomembno vrednoto, ki nas vselej spremlja tako v vsakodnevnem življenju kot tudi pri vseh naših poslovnih odločitvah. Prav zato vidimo v programu Varno na kolesu izjemno gonilno moč spodbujanja družbenega razvoja, ki dobrobit in varnost posameznika postavlja na prvo mesto, sploh, ko govorimo o otrocih. Širitev programa tekom minulih let, kjer se nam iz leta v leto priključujejo novi partnerji, podporniki in šole, je zato resnična potrditev, da smo na dobri poti.«